Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αρνήθηκε την πατρότητα των λακουβών ο Δημήτρης Μπίνος


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ...ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ




Απαντήσεις εφ όλης της ύλης έδωσε ουσιαστικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος στην ενημέρωση που έκανε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.
Αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας και απάντησε έστω και ετεροχρονισμένα στις ερωτήσεις του συμβούλου της παράταξής του , Χρήστου Χουρσόγλου. Με αρκετό αέρα, άνεση αλλά και ευρηματικότητα, έδωσε απαντήσεις. Δεν παρέλειψε να στιγματίσει τις απόψεις του προκατόχου του Δημήτρη Πασόη περί αντιπολιτευτικής στάσης του Χ. Χουρσόγλου , που προσπάθησε ο δεύτερος να εκμεταλλευτεί.
¨Μήπως είμαι ο πατέρας όλων των λακουβών κ. Πασόη , είπε χαρακτηριστικά. Θεωρείτε ότι μπορώ να κάνω τόσες πολλές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα;, συνέχισε.
Όμως και ο Χρήστος Χουρσόγλου επιχείρησε να βάλλει στην θέση του τον τέως δήμαρχο, υποστηρίζοντας , ότι ο ρόλος του είναι να μεταφέρει τα προβλήματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο , όπως έκανε μέχρι τώρα. Δεν κάνει καμιά αντιπολίτευση , αλλά βοηθά και προστατεύει τον συνδυασμό του , όπως είπε.
Ο τέως δήμαρχος πάντως εμφανίστηκε χολωμένος με πολλές τοποθετήσεις του Δ .  Μπίνου. Σχολίασε ότι αυτά που μπορούσε να πει σε δέκα λεπτά , τα είπε σε 35΄(προφανώς θυμάται τα δικά του. Αυτά που έπρεπε να πει σε 35΄τα έλεγε σε…5΄). Μάλωσε τον δήμαρχο επειδή ,έκανε σεμινάρια επιχειρηματικότητας, ενώ δεν αποδέχτηκε τον όρο αντιπολίτευση , καθώς νοιώθει ως ίσος μεταξύ ίσων.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου. Όπως υποστήριξε, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει άμεσα μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου, ύψους 50.000 – 100.000 ευρώ. Διεμήνυσε για μια ακόμα φορά  ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί την αφαίμαξη των υπηρεσιών και αν χρειαστεί θα κλείσει το Δήμο ως αντίδραση, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό με το ΙΚΑ της Αριδαίας.
Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε γνωστό ότι βρίσκεται  σε συνεχείς επαφές,  με τους βουλευτές . Κάλεσε μάλιστα  όλους να συστρατευθούν  ώστε να αντιμετωπιστεί συλλογικά το θέμα.

 Για τις λακκούβες είπε  δεν τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τα παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε και στις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν  το τελευταίο διάστημα, οι οποίες θα συνεχιστούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Για το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη, το οποίο αποτελεί μεγάλη ντροπή και κυρίως μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται, τόνισε  ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, ωστόσο δεν γίνεται να υπάρξουν άμεσα λύσεις καθώς το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους και όχι στο Δήμο.
Η  επικινδυνότητα είναι μεγάλη , όπως παραδέχτηκε Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν επιληφθεί του ζητήματος.
Όσον αφορά στην έκθεση Philoxenia στην οποία δεν συμμετείχαν φέτος τα Λουτρά μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης υπογράμμισε ότι η κάθε διοίκηση επιλέγει να προβάλει τα Λουτρά με τη δική της διαφημιστική πολιτική και πως θα κριθεί από το αποτέλεσμα.
Αναφέρθηκε στις πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα υπενθύμισε τις μεγάλες υποχρεώσεις που παρέλαβε και σε πρώτη φάση εκτίμησε ότι πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι , η εφορεία , το ΙΚΑ κλπ. Παράλληλα προχώρησαν για το θέμα  του υδροηλεκτρικού σταθμού που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια.
Αναφέρθηκε ακόμα στις συμφωνίες που προχωρά η διοίκηση με τις υποχρεώσεις ιδιωτών προς αυτήν και την διευθέτησή τους.
Για τον δρόμο Αριδαίας –Εξαπλατάνου , είπε ότι είναι στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας και όχι  Δήμου Αλμωπίας , όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει και να εκμεταλλευτεί προεκλογικά ο συνδυασμός του Δημήτρη Πασόη. Θέση που προκάλεσε την διαμαρτυρία του Δ. Πασόη , που απάντησε ότι ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Ο δρόμος πρέπει να ολοκληρωθεί, υποστήριξε ο Γιάννης Σηφάκης . Μάλιστα πρότεινε να ονομαστεί «Μενέλαος-Λουντέμης» και σε συνδυασμό με μικρές παρεμβάσεις στον Εξαπλάτανο να δίνει το στίγμα του τόπου , που μεγάλωσε ο μεγάλος λογοτέχνης. Να υπάρχει δηλαδή ταυτόχρονα  ένα τουριστικό και καλλιτεχνικό στίγμα.
Ο Δ. Μπίνος , τόνισε ότι υπάρχει ευαισθησία για τα αδέσποτα . Για τον λόγο αυτό τα κονδύλια από 4,5 χιλ . ευρώ που ήταν τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκαν στις 70 χιλιάδες.
Παραδέχτηκε ότι εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι από τα υδατορέματα, εώ αναφέρθηκε και στις επιτόπιες επισκέψεις που έγιναν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη.


Ο Χρήστος Χουρσόγλου στα διάφορα σχόλια σχετικά με τη στάση που κρατά απέναντι στη διοίκηση με την οποία εκλέχθηκε, ξεκαθάρισε ότι δεν  μέμφεται τη Διοίκηση της οποίας είναι  μέλος. Προσπαθεί να την προστατέψει». Όταν χρειάστηκε υπεραμύνθηκε του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου, λέγοντας ότι δεν τον κρίνει γιατί δεν έχει ακόμα παρελθόν στη διοίκηση.

Αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα που αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που ο αριθμός των αιτήσεων επιτρέπει να ανοίξουν, ωστόσο αυτό δεν γίνεται και αναρωτήθηκε αν η νέα Δημοτική Αρχή θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη του Δ Πασόη, ο οποίος τους είχε κλείσει. Κατά την άποψή του , τα κονδύλια επαρκούν.
Για το ίδιο θέμα εμφανίστηκε επικριτικός και ο Δ. Πασόης , ο οποίος θεώρησε μικρό το σχετικό ποσό. Ο ίδιος όμως στην θητεία του , την τελευταία χρονιά είχε διαθέσει 30% λιγότερα.
Διάσταση απόψεων διαφάνηκε στο θέμα διαγραφής χρεών , από λάθος χρεώσεις που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης. Ο Χ. Χουρσόγλου, πρότεινε οι τρεις περιπτώσεις που απορρίπτονται , να επανέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση , για να γίνει καλύτερη έρευνα. Ο Γ. Τσιμτσιρίδης δήλωσε ότι ψηφίζει κατά. Μετά από ερώτηση του προέδρου Σίμου Σωτηριάδη , διευκρίνισε ότι ψηφίζει κατά της πρότασης …Χουρσόγλου και όχι του θέματος που εισηγήθηκε.
Διαφορετική άποψη είχε ο Χρήστος Χουρσόγλου , στην διαγραφή κονδυλίων που προορίζονταν για τρία έργα και μεταφέρθηκαν για την αγορά μηχανημάτων από τον Δήμο.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου  πρότεινε να υπάρχει αμεσότητα στην ενημέρωση των πολιτών . Οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται τηλεοπτικά και από όλα τα τοπικά με΄σα . Μάλιστα πρότεινε για τον λόγο αυτό να εγγραφεί και σχετικό κονδύλιο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κόγιος , ζήτησε οι διαδικασίες να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Να υπάρχει ουσία και να γίνονται μάχες εντυπώσεων .
Παρά λίγο να μετατραπεί σε …εκτός έδρας εμφύλιο , η διάθεση αίθουσας στον πολιτιστικό Σύλλογο Σωσάνδρας , την οποία χρησιμοποιεί για προπόνηση στην Άρση Βαρών , ο Φ.Ο.Σ. Σωσανδρας.
Στην αίθουσα υπήρχαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου , που μάλλον η συμπεριφορά ορισμένων (ελαχίστων)΄κάθε άλλο ,παρά πολιτισμό θύμιζε.. Την παρτίδα έσωσε ο Γιώργος Τζάτζης , πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. , που αναγνώρισε , ότι τα τελευταία χρόνια από την ίδρυσή του , ο πολιτιστικός σύλλογος έχει αναπτύξει δραστηριότητες. Οι σύλλογοι είναι για να ενώνουν και να προσφέρουν στη νεολαία και την κοινωνία του χωριού


. Δέχτηκε να γίνει η μετακίνηση του συλλόγου της άρσης βαρών . Ζήτησε όμως βοήθεια , διότι από μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν.
Το συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί η αίθουσα στον πολιτιστικό σύλλογο, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η απόφαση όμως δεν είχε εγκριθεί από την αρμόδια προϊστάμενη αρχή  , επειδή δεν είχε γίνει σωστά η αποτύπωση του χώρου.
Πιο μπροστά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Σίμος Σωτηριάδης υποστήριξε ότι για την παραχώρηση των διάφορων χώρων πρέπει να μπαίνουν όροι και προϋποθέσεις για την προστασία και την συντήρησή τους

1 σχόλιο:

  1. Η βραχεία μνήμη αποτελεί παράδοση στην ελληνική αντιπολίτευση.
    Ας αλλάξει επιτέλους πολιτικό στυλ ο κύριος Πασόης διότι μπορεί οι ψηφοφόροι του να είναι χωριάτες δεν είναι όμως και ηλίθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)