Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η σιωπή των αμνών






ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ



Φίλε Πέτρο
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η βουβαμάρα που επικρατεί  παντού. Πολύ δε περισσότερο σε ορισμένα από τα μαχητικά Μέσα Ενημέρωσης του νομού.
Ασχολείστε , επιτρέψτε μου με τρίχες και στο θέμα του Δ. Σταμενίτη. Κανείς , μα κανείς σας δεν θυμάται από όλους εσάς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που για άλλους θα το είχατε κάνει παντιέρα, ότι κατά του Δ. Σταμενίτη έχει ζητηθεί  με  εισαγγελική εντολή η άρση της βουλευτικής ασυλίας του προκειμένου να ασκηθεί και σε βάρος του ποινική δίωξη κατόπιν πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου πρόεκυψαν ποινικές ευθύνες για  τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας (ένας είναι ο Δ. Σταμενίτης) η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για  την μεταολυμπιακή τους χρήση με συνέπεια οι περισσότερες από αυτές να ρημάξουν.

Γιατί φίλε Πέτρο κανένα , μα κανένα μέσο, ούτε και σεις, έχετε θάψει το θέμα . Τι ρόλο παίζετε τελικά; Όλοι στο κόλπο είσαστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Φίλε μου ίσως και εν μέρει να έχεις δίκιο. Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί όταν είχε προκύψει.
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι , δεν ασκήθηκε ποινική  δίωξη , αλλά ζητήθηκε η άρση ασυλίας  για να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Δεν αποκλείεται βέβαια να τα δίνει όλα σήμερα για να εκλεγεί βουλευτής ξανά και να έχει ασυλία , προκειμένου  να μπλοκαριστούν οι διαδικασίες.  Οι εικασίες όμως δεν είναι είδηση , ούτε και αποδεικνύουν κάτι .Ούτε φυσικά το γεγονός ότι το ξεπερνάμε στο ντούκου. Να σου θυμίσουμε τι είχε γραφεί και δημοσιευτεί τότε


Ποινικά υπόλογος για «απιστία» σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Κωνσταντίνος Ματάλας, ενώ με παράλληλη εισαγγελική εντολή ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του διαδόχου του στο «τιμόνι» και νυν βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη προκειμένου να ασκηθεί και σε βάρος του ποινική δίωξη. Ήδη η σχετική δικογραφία πήρε το… δρόμο της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμενίτης είναι κουμπάρος του Α. Σαμαρά ενώ με τη δράση του έχε απασχολήσει πολλές φορές τις τοπικές Αρχές της Πέλλας.
Κατόπιν πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου πρόεκυψαν ποινικές ευθύνες για  τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για  την μεταολυμπιακή τους χρήση με συνέπεια οι περισσότερες από αυτές να ρημάξουν.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ
Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την έκπληξη του για τα περί αιτήματος για άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ελεγχθεί για την θητεία του στην Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, εξέδωσε την Δευτέρα (06/10) ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης.
Ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Ματάλα στον προεδρικό θώκο της εταιρίας, επισημαίνει ότι κατά την 11μηνη θητεία του όχι μόνο δεν υπήρξε απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αλλά αξιοποιήθηκαν πλήρως, κιόλας, τρία εξ αυτών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Με έκπληξη είδα σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.
Και η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας μου, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση.
Και κάτι ακόμα: ουδέποτε «στη μακρά έρευνα» όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.
Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό".

5 σχόλια:

  1. \SAMANDH OTI KAI NA GRACEIS O STAMENITHS DEN TSIMPAEI
    DEN PROKEITE NA PAREIS FRAGGO APO AYTON OSO KAI AN TON EKVIAZEIS
    OLOI PLEON SE XEROUN POIOS EISAI KAI XEROUN KAI TON STAMENITI POY THA VGEI PROTOS VOULEFTIS KAI ESY UTHA MEINEIS ME TA PSEMATA KAI TIN KSEFTILA SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια ψέματα βρε καραγκιόζη γράφει ο Σαμάντης; Είχε βουίξει όλη η Ελλάδα, όταν ίσως και για σκοπιμότητες, είχε ανακινηθεί το ζήτημα, το ξέχασες; Αλλά σε κάτι τέτοιους καραγκιόζηδες στηρίχθηκε ο Διονύσης και ήρθε η ώρα να πληρώσει . Κοίτα μην τον βάλουν και φυλακή. Γιατί εσύ την δουλίτσα σου την έκανες όπως και κάποιοι άλλοι. Σε λίγο ούτε που θα τον ξέρετε , αν δεν έχετε συμφέρον . Μπορεί και να τον βρίζετε χειρότερα από όλους .Αυτός όμως τόση στραβομάρα έχει;
    Ας ξεκινήσει πρώτα από το γραφείο του στην Αριδαία, το κορόιδο , μπας και καταλάβει τι του γίνεται. Βρήκαν την εύκολη και φτηνή δικαιολογία για όλα φταίει ο Σαμάντης. Γιατί; Επειδή είναι ο μόνος που απέμεινε για να γράφει και καμιά αλήθεια;
    Αν νομίζουν ότι είναι εκβιαστής ας τον καταγγείλουν. Ας κάνουν έναν έλεγχο πόθεν έσχες και στον Σαμάντη και σε μερικούς καραγκιόζηδες-κομματάρχες που έχει τριγύρω του ο βουλευτής και θα δουν την αλήθεια. Αυτά και άει σιχτίρ με τα ίδια και τα ίδια λαμόγια μια ζωή. Νιόνιο σε αγαπάω και σε εκτιμάω. Απορώ όμως πως σε τύλιξαν τόσο και πόσο εύκολα χώνεψες τα παραμύθια.
    Εγώ σου εύχομαι πάντως ότι καλύτερο
    Ένας παλιός και αγνός φίλος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ,ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To oti αξιοποιήθηκαν 3 ακίνητα είναι θετικό, το αρνητικό είναι ότι οι ¨γυφτέοι¨ με την ανοχή όλων των αρμοδίων, όλα τα άλλα τα ρήμαξαν, αφού ξήλωσαν ακόμα και τους σωλήνες μέσα απο το μπετόν λόγω της καλής τους ποιότητας. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία έπρεπε να μεταφερθούν σε αυτά τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ και όχι να συνεχίσουν να πληρώνουν τρομακτικά ενοίκια. Γνωρίζω ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ναι η Γ.Γ.Α) πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία της 250.000 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει 3.000.000 τον χρόνο. ΓΙΑΤΙ κύριοι της κυβέρνησης? Γιατί δεν μεταφέρθηκε σε ένα Ολυμπιακό ακίνητο και αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν για άλλο σκοπό? Κάθε απάντηση δεκτή, Όμως μάταια θα περιμένω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδω εχουμε την ατυχια να ειμαστε απ τον αυτον τον νομό....και σας πειραξαν τα δημοσιευματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)