Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μαύρες μέρες περιμένουν αγρότες και κτηνοτρόφους της Αλμωπίας



 
Διασκορπίζονται σε πολλές υπηρεσίες στην Έδεσσα  υπάλληλοι από τηνπεριοχή




Κτηνοτρόφοι και αγρότες  της Αλμωπίας τελικά πρόκειται να πληρώσουν  «το μάρμαρο» , λόγω της μετακίνησης υπαλλήλων του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Αλμωπίας και των Αγροτικών ιατρείων  της ίδιας περιοχής . Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα στελεχώσουν την κεντρική υπηρεσία στην Έδεσσα η οποία έχει έλλειψη προσωπικού . Οι υπάλληλοι που μετακινούνται δεν θα στελεχώσουν όμως τις κεντρικές υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά άλλα τμήματα. Πρόσωπα  που γνωρίζουν τις διαδικασίες , υποστηρίζουν ότι οι εμπλεκόμενοι με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, εκτός από την ταλαιπωρία , είναι βέβαιο ότι θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο κόστος, ενώ κινδυνεύουν να εμπλακούν σε περιπέτειες σχετικά με τις διάφορες επιδοτήσεις. Είναι κάτι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει ένα άτυπο πελατειακό καθεστώς που επικρατεί και συντηρείται εντέχνως . Οι πλειοψηφία των μετακινούμενων υπαλλήλων , φέρεται πλέον να  δέχεται με ευχαρίστηση  την μετακίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι όλες ακυρωτέες επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Κύκλοι που σχετίζονται με το αντικείμενο, αφήνουν αιχμές ότι όλη η ιστορία γίνεται επειδή  κάποιοι είναι εμπόδιο για συγκεκριμένο  εργαζόμενο επιστήμονα. Ταυτόχρονα επιχειρείται η μετάθεση συγκεκριμένου προσώπου το οποίο δεν έχει και την καλύτερη  «φήμη».
Δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να διαρεύσουν  και διάφορες αποκαλύψεις  για την ομηρία στην οποία αναγκάζονται να βρίσκονται κυρίως πολλοί κτηνοτρόφοι.
Τώρα , αφορμή για λανθασμένες εντυπώσεις έδωσε και μέρος του επίσημου Δελτίου Τύπου της Π.Ε. Πέλλας που αναφέρει :



Στις κεντρικές υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης εργάζονται 20 άτομα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης υποστηριζόμενα από 1 μόνο διοικητικό στέλεχος και 2 εργατοτεχνίτες, ενώ στις υπηρεσίες της Αλμωπίας υπάρχουν 6 Γεωτεχνικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης οι οποίοι υποστηρίζονται από 6 διοικητικά στελέχη (ενώ στην πρώτη περίπτωση η αναλογία είναι 20 προς 1, στη δεύτερη περίπτωση είναι 1 προς 1). Οι κεντρικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σημαντικό έλλειμμα στη διεκπεραίωση του διοικητικού έργου το οποίο τελικά δημιουργεί δυσλειτουργίες και στις περιφερειακές υπηρεσίες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι η μόνη η οποία διαθέτει τόσο μεγάλο αριθμό αποκεντρωμένων υπηρεσιών («αντένες») που, βεβαίως, όπως είχε τεκμηριώσει ο κ. Θεοδωρίδης κατά την οργάνωση των υπηρεσιών, δικαιολογείται από την εκτεταμένη και έντονη γεωμορφολογία της περιοχής και το μέγεθος και κατανομή του ζωικού και γεωργικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)