Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Επισκέψεις της Θ. Τζάκρη στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας




    Τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας επισκέφθηκε την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη, αντίστοιχα, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θ. Τζάκρη.

    Η κ. Τζάκρη, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών
Π. Τσακπουνίδη και την Διευθύνουσα . Π. Ντιούδη, επισκέφτηκε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και αντάλλαξε ευχές με ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι και της μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του το νοσοκομείο  Γιαννιτσών εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.
 Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε την διοίκηση και τους γιατρούς ότι αμέσως μετά το Πάσχα προκηρύσσεται μία ακόμη θέση επικουρικού γιατρού ειδικότητας αναισθησιολόγου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα χειρουργεία και μία θέση επικουρικού γιατρού ειδικότητας μικροβιολόγου, ενώ το μεγάλο αυτό πρόβλημα θα επιλυθεί με τις προσλήψεις 3.000 μονίμων γιατρών που εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός. Ήδη μάλιστα έχουν «ξεπαγώσει» οι κρίσεις γιατρών που είχαν παγώσει στα συμβούλια κρίσης από το 2010 εξαιτίας της ισχύος του κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις και οι προσλήψεις τους οδεύουν προς το  Υπουργείο Οικονομικών και κατά αυτό τον τρόπο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών θα καταφθάσουν άμεσα ένας ακτινολόγος, ένας ουρολόγος και ένας ΩΡΛ, ενώ θα προκηρυχθούν από  την αρχή και νέες ειδικότητες μονίμων γιατρών αναισθησιολόγου, μικροβιολόγου, παθολόγου, μαιευτήρα-γυναικολόγου, ψυχιάτρου, καθώς και νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι.
Η κ. Τζάκρη είχε συνεργασία και με τον διευθυντή της ΜΕΘ  Γιαννιτσών κ. Λαγωνίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για την άρτια λειτουργία της μονάδας, παρά  τις ελλείψεις, που αποτελείται από πέντε κλίνες σε πλήρη ανάπτυξη, την προσπάθεια για την επέκτασή της και  την επιτακτική ανάγκη για την άμεση πρόσληψη ενός τουλάχιστον εντατικολόγου. Η κ. Τζάκρη συμφώνησε με τον κ. Λαγωνίδη για την αναγκαιότητα της άμεσης πρόσληψης εντατικολόγου και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε μεταξύ των νέων προσλήψεων να συμπεριληφθεί ένας τουλάχιστον εντατικολόγος για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Γιαννιτσών.
    Επίσης ενημέρωσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα τους καταβληθούν τα  οφειλόμενα από τις τακτικές εφημερίες και τα εξαιρέσιμα, νυχτερινά κ.λπ. του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)