Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Νικητές στην κερκίδα και το γήπεδο οι Προμαχιώτες






Κατά …κράτος επιβλήθηκαν οι Προμαχιώτες στο γήπεδο της Έδεσσας όπου έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη το παιχνίδι με το Νησί. Κυριάρχησαν στην κερκίδα με τα πολλά και ευρηματικά συνθήματα. Όταν ήρθε δε η ώρα επικράτησαν και στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ που πυροδότησε ξέφρενους πανηγυρισμούς





Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού ντέρμπι, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, αρκετές φάσεις νεύρα και το παιχνίδι στρατηγικής από τους δυο προπονητές Κίτσο και Σαμαρά.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Άρη, αφού το παιχνίδι έγινε στο δημοτικό στάδιο Έδεσσας, ξεκίνησε με πολύ ορμή τον αγώνα και στρίμωξε τους Προμαχιώτες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στη συνέχεια όμως φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές της, έμειναν από δυνάμεις και έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Κάποιες ατομικές προσπάθειες των παικτών της, δεν φάνηκαν ικανές να απειλήσουν την γρανιτένια άμυνα των φιλοξενούμενων.
Με την πάροδο του χρόνου, βρήκαν τα πατήματά τους και βασιζόμενοι στην άριστη φυσική τους κατάσταση, προσανατολίστηκαν σωστά και ξεκίνησαν να λειτουργούν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση πολλών που τους θεωρούν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χωριστεί σε δυο μέρη, στα οποία το πρώτο ανήκει στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν την εστία των Προμάχων με αξιώσεις.
Στο  5’ του αγώνα προκλήθηκε διαπληκτισμός κάποιων αντιπάλων, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, το συμβάν έληξε ομαλά.
Η πιο σπουδαία ευκαιρία για γκολ χάθηκε στο 21’ για τον Άρη, όταν το δυνατό σουτ του Λούση, έφυγε λίγο πάνω από την εστία των Προμάχων.
Στο 27’ ο Δ. Σέλκος των Προμάχων πλασάρει μόνος του στην εστία του Άρη και την τελευταία στιγμή αποκρούει ο τερματοφύλακας Αποστόλου.
Άλλες αξιοσημείωτες φάσεις του ημιχρόνου είναι οι χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους στο 29’ με σουτ άουτ του Άτζου, στο 31’ με άστοχο σουτ του Ν. Νάνου και στο 45’ με την σωτήρια επέμβαση του Αποστόλου σε σουτ πλασέ του Σαμσούρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο χαμένες ευκαιρίες για τους Νησιώτες, στο 54’ όταν η κεφαλιά του Λούση έφυγε ξυστά άουτ και στο 56’ όταν ο Μάτζιος κοντρόλαρε τη μπάλα στην περιοχή και επιχείρησε γυριστό σουτ, που κατέληξε άουτ.
Στο 59’ ο Δ. Σέλκος των Προμάχων εξαπέλυσε έναν κεραυνό, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Ο ίδιος παίκτης  στο 75’ βρέθηκε μόνος του τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Αποστόλου, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε δίχτυα.
Το 0-1 σημείωσε στο 76’ ο Νίκος Νάνος, όταν από μπαλιά γέμισμα  του Σαμαρά, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανταποδώσουν, αλλά φάνηκε ότι δεν είχαν δυνάμεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας έξυπνα, έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου που κυλούσε με το μέρος τους.
Στο τέλος του σπουδαίου αγώνα οι νικητές πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη και καθοριστική νίκη, ενώ οι αντίπαλοι τους χειροκρότησαν ιπποτικά, δίνοντας μαθήματα άμιλλας και φερ πλέι.

Από τον Άρη διακρίθηκαν οι Λούσης, Μάτζιος, Σαββίδης και Φουδούλης.
Από τον ΑΣ ξεχώρισαν οι Σαμσούρης, Δ. Σέλκος, Άτζος, και Δ. Νάνος, χωρίς να υστερήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Η διαιτησία του κυρίου Καρυπίδη ήταν άριστη και τα κάποια λάθη του δεν επηρέασαν την τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος. Πολύ καλοί και οι βοηθοί του Δεμερτζής Χ. και Κουπαράνη.

                                        ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ

Αποστόλου
Τσάπας
Καρράς
Σαββίδης
Τουρμάνης
Απάζογλου – Κόκλης
Γκίνης
Δούμος
Φουδούλης
Λούσης
Μάτζιος – Τσόρμπας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Τσίκος

                                         ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Α. Νάνος
Γ. Σέλκος – Δ. Ρατσίτσκας
Σαμαράς
Δέλλιος
Δ. Νάνος
Άτζος
Ι. Μούγιος
Δ. Σέλκος – Γ. Μούγιος
Αμπάρης – Προίκος
Ν. Νάνος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Σαμαράς

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τα ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ








4 σχόλια:

  1. οι νησιωτες φίλοι μου, εδώ και πολλούς αγώνες έχουν δείξει ότι δεν θέλουν να πάνε στην Α1, επειδή αυτή η κατηγορία είναι ψυχοβγαλτική, βρώμικη και αλλοπρόσαλη, γιαυτό έχουν αυτη την πορεία και καλά κάνουν. όσον αφορά τους μπαχοβίτες και τους ποζαρίτες τί τύχη μπορούν να έχουν αν δεν ξοδέψουν πολλά λεφτά? αλλά και πάλι γιά ποιά πρόοδο του ποδοσφαίρου μπορούμε να μιλάμε σε αυτά τα άθλια γήπεδα που έχουν τόσο στο μπάχοβο όσο και στο πόζαρ. Άραγε θα βρεθούν κάποτε άνθρωποι ΄στους Δήμους να κάνουν γήπεδα διεθνών προδιαγραφών (όπως στην Ευρώπη και την Ασία) για να δούμε ποδόσφαιρο έστω ικανοποιητικών προδιαγραφών? (απάντηση δεν περιμένω, ξέρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλέον τα γήπεδα φιάχνονται με ιδια μέσα αγαπητέ.Αν θες προβληματιμό ας αναρωτηθουμε πως γινετε στα Γιαννιτσα 10 γηπεδα να έχουν κερκιδες και στην Αλμωπια ελάχιστα?
    Το επιχείρημα για το Νησί δεν ισχύει.Οποιος δεν θελει να βγει-οπως λες- ΔΕΝ κανει μεταγραφες οπως το Νησι.Συμπέρασμα? μέχρι τα Γιαννιτσα πέφτουν λεφτά.Εδεσσα αλμωπία όχι.Απλά πράγματα!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην ευρώπη τα γήπεδα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τους παίκτες που βγάζεις !!! Αναδυκνυεις ταλέντα σε μεγαλύτερες κατηγορίες? βοηθιέσε.Δεν βγάζεις? τίποτε !! Πως σας φαίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ Α1 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΚΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)