Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παρά λίγο ριγκ το δικαστήριο Έδεσσας



 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ , ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ



Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια , συνήγορος υπεράσπισης πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου, με τον Παράσχο Τσάνταλη, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Εξαπλατάνου , επικεφαλής Συνδυασμού τότε της μείζονος αντιπολίτευσης, την Τετάρτη 29 Απριλίου, στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Έδεσσας. Μετά από αρκετές αναβολές άρχισε η εκδίκαση μήνυσης του Παράσχου Τσάνταλη κατά οικονομικής επιθεωρήτριας του υπουργείου οικονομικών  και πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου.
Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας ο Παράσχος Τσάνταλης μεταξύ άλλων  υποστήριξε ότι η επιθεωρήτρια δεν έκανε σωστά την δουλειά της ,επειδή δεν κάλεσε τους καταγγέλλοντες για ατασθαλίες στον Δήμο αλλά και τους εμπλεκόμενους, όπως έκαναν οι μετέπειτα επιθεωρητές, με αποτέλεσμα –πάντα όπως υποστήριξε – να μην συνταχθεί το πόρισμα  όπως  έπρεπε. Με αυτό τον τρόπο έγινε συγκάλυψη , κατά την άποψή του, επικαλούμενος παράλληλα και δικαστικές αποφάσεις που αποδείκνυαν το αληθές των καταγγελιών ,που είχαν κάνει ως αντιπολίτευση.  
Σε κάποια στιγμή έκανε λόγο για «συμμορία» . Τότε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην δημάρχου, παρενέβη και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο , παρά τις εκκλήσεις της προέδρου του δικαστηρίου , η οποία και διέκοψε την συνεδρίαση. Πριν αποχωρήσουν από την έδρα οι δικαστές, οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν .
Ο Παράσχος Τσάνταλης , απευθυνόμενος στον συνήγορο, τον ρώτησε γιατί θίγεται και για ποιο λόγο κατά κόρον ισχυριζότανε σε προηγούμενες δίκες ότι εξαγοράζει μάρτυρες , κλπ, χωρίς αυτό είναι αληθές. Τότε ο συνήγορος του απάντησε ότι είναι αλήθεια, για να πάρει την απάντηση από τον Παράσχο Τσάνταλη:
«Μήπως σε εξαγόρασα και σένα λιγούρη;»

 Και κινήθηκε  να αποχωρήσει από την αίθουσα . 
Τότε ο συνήγορος μαινόμενος και συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις κατά του Τσάνταλη  όρμηξε να τον χτυπήσει. Ο Π. Τσάνταλης επέστρεψε και κινήθηκε εναντίον του. Και οι δύο όμως συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ο συνήγορος στην συνέχεια απευθυνόμενος προς την έκπληκτη έδρα, συνέχισε να κάνει παρατηρήσεις και να ζητά εμμέσως κυρώσεις κατά του μάρτυρα. Η Εισαγγελέας της έδρας όμως,παρά την απρόσμενη τροπή, τον αποστόμωσε , παρατηρώντας εύστοχα  «Άκουσα όσα διημείφθησαν και από τις δύο πλευρές».

Μετά την διακοπή , η πρόεδρος του δικαστηρίου , ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να σεβαστούν  το δικαστήριο. Ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Εξαπλατάνου, θεώρησε ότι απευθύνεται μόνο προς αυτόν  και δήλωσε  ότι είναι άνθρωπος  και …’ότι προκλήθηκε. Μάλιστα  , την ρώτησε αν και η ίδια θα έκανε τα ίδια.  
Η Πρόεδρος απάντησε ότι δεν θα κάνει διάλογο υπονοώντας  εμμέσως πλην σαφώς ,να μην την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο συμπεριφοράς. Ασφαλώς και η ίδια σοκαρίστηκε από το επεισόδιο ,αλλά και από την εμφανή πρόθεση του συνηγόρου να χειροδικήσει με τον μάρτυρα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Παρατηρήσεις έκανε και προς τον Π. Τσάνταλη, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την  αναταραχή που προκλήθηκε.  Αυστηρές παρατηρήσεις όμως η πρόεδρος έκανε και στην κατηγορούμενη  επιθεωρήτρια κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ,όταν πήρε τον λόγο , χωρίς άδεια και μεταξύ άλλων αποκάλεσε την πρόεδρο «κυρία μου». Η Πρόεδρος της είπε ότι δεν είναι «κυρία» της.
Από το δικαστήριο απουσίαζε ο πρώην δήμαρχος και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο.
Το δικαστήριο διέκοψε λόγω ωραρίου, για την Πέμπτη 7 Μαίου, στις 10 το πρωί. 

Να σημειωθεί πάντως ότι μετά την διακοπή έφτασαν στην αίθουσα και άλλοι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί.

5 σχόλια:

  1. ετσι κανει το τερας οταν νιωθει τον κινδυνο....οι "φιλοι" και συμμαχοι της διαπλοκης και της μιζας ηταν και θα ειναι εδω!
    καμια ανοχη και καμια αυταπατη για ολους αυτους.. κανενας φοβος απο τις απειλες τους!
    η αλληλεγγυη μας στο Τσανταλη και σε οσους συνεχιζουν να μενουν ορθιοι ειναι διαρκης...
    η παρουσια μας στο Δικαστηριο στις 7 Μαιου θα ειναι μια αποδειξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ούτε με ...Κούγια δεν γλυτώνει η κυρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μπιλια θα κατσει.....Τωρα τωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουφ.. ...Γιατι δεν εμφανιζεσαι στι δικαστηριο;.... Ντρεπεσαι;.... Την καμπανα που θα ακουσεις;.... Φερτε πισω τα κλεμενα κομπανια της αρπαχτης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)