Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Διαχείριση ΧΑΔΑ και επαφές Δημάρχου για χρηματοδοτούμενα προγράμματα και θέματα του Δήμου Έδεσσας




Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των
Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων , μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιβάλλει πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ που δεν έχουν αποκατασταθεί και είχε ως στόχο τη συνεργασία των φορέων για την γρήγορη αποκατάστασή τους.
Βέβαια, σε ότι αφορά στο Δήμο Έδεσσας η κατάσταση είναι πολύ καλή και με βάση τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα αποκατασταθεί άμεσα και ο τελευταίος ΧΑΔΑ στη Περαία, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να κάνει συναντήσεις για την επίλυση των θεσμικών θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.» και τη δρομολόγηση της διαδικασίας ένταξής τους στο Δήμο, έως την ολοκλήρωση της λύσης και εκκαθάρισης της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εκμεταλλευόμενος την κάθοδό του στην Αθήνα ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη, επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπο Κασίμη, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες ένταξης νέων έργων για τον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας από τα αδιάθετα κονδύλια του ΟΠΑΑΧ. Πρόκειται για σημαντικά έργα που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης του ορεινού μας όγκου και να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.
Παράλληλα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι κ. Γιάννου και Σηφάκης έθεσαν το έντονο πρόβλημα με τα κεράσια του ορεινού όγκου και ζήτησαν από την ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να διερευνήσουν κάθε πιθανή λύση ανακούφισης των αγροτών μας.
Τέλος, δεν κατέση δυνατή η επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας λόγω της απεργίας των ιατρών και ο κ. Σηφάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο  Υπουργείο το μεγάλο πρόβλημα του Νοσοκομείου Έδεσσας, στο οποίο υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σε βαθμό που η Παθολογική δεν μπορεί να κάνει εφημερίες.
«Ήταν μία σειρά σημαντικών επαφών, που πιστεύω ότι θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Είναι δεδομένη η άμεση αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Περαίας, ενώ σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα των εργαζομένων της «Τουριστικής».
Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με τους Βουλευτές του Νομού μας θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών του Δήμου Έδεσσας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου μετά το ταξίδι του στην Αθήνα και τις επαφές που είχε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)