Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η Π.Ε. Πέλλας ενισχύει τους δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν


Συνάντηση εκπροσώπων του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με την ομάδα ποδηλατών «PEDALINAC» οι οποίοι έχουν τελικό προορισμό το Μπακού και τους 1ους Ευρωπαϊκούς ΑγώνεςΣυνάντηση με την ομάδα ποδηλατών «PEDALINAC» από την Κροατία οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πέλλα και διανυκτέρευσαν στην περιοχή είχαν εκπρόσωποι του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη κ.κ. Τσουφλίδης Δημήτριος και Τσίκος Γιάννης.

Οι ποδηλάτες με αφετηρία το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και, διασχίζοντας μια διαδρομή 4.000 χιλιομέτρων περνούν από 9 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, σε 42 ημέρες, με τελικό προορισμό το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου θα διεξαχθούν οι 1οι  Ευρωπαϊκοί Αγώνες το διάστημα 12 – 28 Ιουνίου 2015. Η ομάδα αυτή των 7 ποδηλατών είναι  η πρώτη  που  τερματίζει  σε  όλα  τα  μεγάλα  αθλητικά   γεγονότα  σε  όλο  τον  κόσμο, όπως στους  Ολυμπιακούς   Αγώνες  του  Πεκίνου  το  2008, στους  Ολυμπιακούς  Αγώνες  του  Λονδίνου  το  2012  και στους  Χειμερινούς   Ολυμπιακούς  Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία το 2014.

Με αφορμή τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και του Αζερμπαϊτζάν, μέσω της προσωπικής επικοινωνίας και της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Εξοχότατο Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Rahman Mustafayev, ο κ. Θεοδωρίδης απέστειλε τις ευχές του στους ποδηλάτες για καλή επιτυχία στον αγώνα τους και καλό ταξίδι σε μία δύσκολη και απαιτητική διαδρομή. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Πέλλας δώρισαν στους “PEDALINAC” αναμνηστικό λεύκωμα αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο ώστε να το μεταφέρουν στο Μπακού ως ένδειξη ενδυνάμωσης των σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο περιοχές. Άλλωστε, σε διαδικασία κατασκευής βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου TAP που πρόκειται να διέλθει από την Πέλλα καθιστώντας την περιοχή διαμετακομιστικό ενεργειακό κόμβο κάτι που είχε συζητηθεί σε πολύ καλό κλίμα κατά την επίσκεψη του κ. Mustafayev στην Έδεσσα.

Από την πλευρά τους οι «PEDALINAC» ευχαρίστησαν μέσω των συνεργατών του τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν την Πέλλα το επόμενο διάστημα ώστε να δούνε από κοντά τους τουριστικούς προορισμούς και τις ομορφιές της, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν καθώς το πρόγραμμά τους ήταν πολύ αυστηρό και συγκεκριμένο.


               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)