Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΕΜΠΑΡΓΚΟ & την ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ






ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
                 «Μαρίνος  Αντύπας»                .




         Για άλλη μια χρονιά μπαίνουμε στην παραγωγή χωρίς να γνωρίζουμε αν θα πουλήσουμε & με με ποιους όρους τη σοδειά με την οποία επιβιώνουν οι οικογένειές μας.
        Στις συνέπειες του εμπάργκο των εξαγωγών των αγροτο-κτηνοτροφικών μας προϊόντων για μις ακόμη χρονιά, έρχεται να προστεθεί από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η φοροεπιδρομή με 13% από το πρώτο ευρώ ή φορολόγηση με τα κριτήρια διαβίωσης ( τεκμαρτό εισόδημα ) μαζί με την προκαταβολή φόρου 27,5% για την επόμενη χρονιά.
        Όλα αυτά παράλληλα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που περικόπτει τις ενισχύσεις τουλάχιστον 50 - 60% ως το 2019, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνει, οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και μας καλούν με τις οικογένειές μας να ζήσουμε με το μισό εισόδημα από όσο είχαμε πριν 2 χρόνια.
        Πρέπει να υψώσουμε φωνή και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα επιβίωσης στα χωριά, τα χωράφια και τις καλλιέργειές μας ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές.
Όλοι στη συγκέντρωση των αγροτο-κτηνοτρόφων της περιοχής                                                     την Πέμπτη 28 Μάη στις 8.30’ μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Νάουσας !
        Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
        Συντονίζουμε τα βήματα μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την ίδια πολιτική και την φοροληστεία.
        Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που μας επιβάλουν εμπάργκο στην αξιοποίηση της σοδειάς μας.

                                                                                      Αγροτικός Σύλλογος «Μ.Αντύπας» Δήμου Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)