Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL)




Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL), με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαδικτυακών Σεμιναρίων», ξεκίνησετη Τρίτη  (05-05-2015), στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Πανόραμα Βέροιας.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει μέχρι την 08-05-2015, με τη συμμετοχή είκοσι πέντε (25) Ανώτερων Αξιωματικών-Στελεχών των Αστυνομιών και εμπειρογνωμόνων, από Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία) και του Οργανισμού Frontex.
Γενικός εκπαιδευτικός σκοπός του σεμιναρίου είναι τα συγκεκριμένα στελέχη να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να διοργανώνουν διαδικτυακά σεμινάρια, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων-παρουσιαστών για την εκπαίδευση αστυνομικών των Κρατών-Μελών της Ε.Ε..
Πιο συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης και τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στις διδακτικές ενότητες του σεμιναρίου, αυτοί θα μπορούν να:
1. Αναγνωρίζουν θεματικές ενότητες κατάλληλες να αναπτυχθούν με τη χρήση διαδικτυακών σεμιναρίων.
2. Οργανώνουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά εργαλεία της CEPOL.
3. Προωθούν το διαδικτυακό σεμινάριο στο δίκτυο της CEPOL, καθώς και σε άλλες πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
4. Εισάγουν μεθόδους διασφάλισης της ενεργούς συμμετοχής των εκπαιδευομένων.
5. Καθοδηγούν τους εκπαιδευτές αναφορικά με την προετοιμασία και την παρουσίαση της συνεισφοράς τους.
6. Υλοποιούν διαδικτυακά σεμινάρια και να καθοδηγούν τις δραστηριότητες εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.
7. Αξιολογούν την ικανοποίηση των συμμετεχόντων (1ο επίπεδο αξιολόγησης Kirkpatrick).
8. Συγκεντρώνουν και αναλύουν τα δεδομένα του διαδικτυακού σεμιναρίου και να αναφέρουν τα αποτελέσματα αυτού.
Την έναρξη πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος, συνεπικουρούμενος από το Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα και τον Υπεύθυνο Διοργάνωσης του Σεμιναρίου και Αναπληρωτή Τμηματάρχη Εθνικού Τμήματος της CEPOL, Υπαστυνόμο Α΄ Γεώργιο Χασάπη.
Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν: o Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας κ. Βασίλειος Λυκοστράτης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης-Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Αργύριος Δημόπουλος, ο Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ημαθίας κ. Δημήτριος Χαμπίδης, ως εκπρόσωπος των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ημαθίας κ.κ. Φρόσω Καρασαρλίδου, Κώστα Λαπαβίτσα και Γεώργιου Ουρσουζίδη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τουλίκας.
Οι ανωτέρω απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, κατά τους οποίους καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκαν να έχουν μία ενδιαφέρουσα, γόνιμη και επιτυχημένη πορεία στο Σεμινάριο, ώστε αυτό να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και να στεφθεί με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)