Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Σχεδιάζουν φράγματα



 
ΚΟΙΝΗ ΑΥΤΟΨΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ-Θ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ-Δ.ΜΠΙΝΟΥ




Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης κοινή επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη και του Δημάρχου Αλμωπίας Δ. Μπίνου στην περιοχη του Προδρόμου για την χωροθέτηση του αρδευτικού φράγματος Προδρόμου. Αφορά την άρδευση με ελεύθερη ροή των αγροκτημάτων Νερομύλου, Ίδας, Κωνσταντίας, Φιλώτειας, Μηλιάς, Ριζοχωρίου ως και τον Εξαπλάτανο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, οι μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας και σύμβουλοι Περιφερειακής Ανάπτυξης Στέφανος Αργυράκης και Ιάκωβος Τσελίδης και όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων που προαναφέρθηκαν. Η αυτοψία έγινε σε συνέχεις της σύσκεψης που είχε προηγηθεί για την ανάγκη εκπόνησης μελετών για σοβαρά έργα στην Αλμωπία ούτως ώστε να ωριμάσουν για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Ακολούθως ο βουλευτής με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν την περιοχή ανάντι της γέφυρας της Αριδαίας στη θέση που μπορεί να κατασκευαστεί  υδροληψία  και σωληνωτό δίκτυο  που θα οδηγεί το νερό προς τον τσιμενταύλακα της Υδραίας, έργο που θα αντικαταστήσει την κατασκευή και καταστροφή του χωμάτινου φράγματος στην Υδραία που πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τον Δήμο. Το σωληνωτό δίκτυο πρέπει να μελετηθεί και σε συνδυασμό με υφιστάμενη σε λειτουργία γεώτρηση μπορεί να λύσει μόνιμα το πρόβλημα της άρδευσης στον κάμπο Αριδαίας – Υδραίας.
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων, στο Θεοδωράκι για την επισκευή τη λιμνοδεξαμενής, στην Νότια για την διερεύνηση αξιοποίησης της εγκαταλειφθείσης  λιμνοδεξαμενής και στον Αρχάγγελο για την μελέτη της εκβάθυνσης των φυσικών λιμνών στην διαδρομή προς τα Λιβάδια. 
Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 FM,ο Γιάννης  Σηφάκης και ο Δ. Μπίνος, χαρακτήρισαν τα έργα εφικτά και ζωτικής ανάγκης  , καθώς εκτιμάται ότι δεν απαιτούνται τεράστια ποσά, ενώ τα οφέλη για τους αγρότες και το περιβάλλον είναι μεγάλα.

  

2 σχόλια:

  1. Κύριε Θεοδωρίδη, ακούστηκε ότι ήσουν ένθερμος υποστηρικτής της τοποθέτησης του Κιλτίδη ως προέδρου της Αγροτοδιατροφικής Εταιρείας. Τελικά ο Τζιτζικώστας θα την πατήσει με αυτόν τον άνθρωπο.
    Έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, πήγε στην Ντόρα, τότε είπαμε καλά έκανε. Γιατί σε αυτήν όφειλε το βουλευτιλίκη, το υφυπουργιλίκη κλπ … κλπ …
    Πήγε στον Καρατζαφέρη και από εκεί έφυγε
    Και ερωτοτροπούσε με την Χρυσή Αυγή. Η οποία τον έστειλε στα αζήτητα.
    Και εσείς τον πήρατε και τον βγάλατε στον αφρό. Τέτοιο αυτογκολ δεν περίμενα από τον Τζιτζικώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PAROLE - PAROLE - PAROLE,
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ......ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ......... ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
    ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)