Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ουαλία: Χωριό διόρισε… γελωτοποιό για να διασκεδάσει τους κατοίκους



Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ ή αλλιώς Έργουιντ ο Τρελός», στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του
Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα.

Ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Ο επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης τσίρκου δήλωσε με υπερηφάνεια: «Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού».

Ο Ράσελ μόλις πιάσει δουλειά, θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.

Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.

2 σχόλια:

  1. kai emeis exoume ton mpimpelo mas na mas diaskedazei....tora vriskete se anarosi, alla tha mas xanarthei dinamika!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)