Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογική εκδήλωση από την ΑΝΤΑΡΥΑ στην Έδεσσα




 
Το βράδυ της Παρασκευής στην Έδεσσα ο κόσμος με την μαζική του παρουσία στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ ανταποκρίθηκε και πέτυχε απολύτως η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας στην πρωτεύουσα της Πέλλας. 




Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Νίκος Λουσιώτης, φαρμακοποιός και υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στην Πέλλα. Η ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ήταν άμεση, κατανοητή και έγινε άμεσα αντιληπτή από τους παραβρισκόμενους. «Όλοι οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι απλά μέλη, δεν έχουμε αρχηγούς και ηγεσίες, όλοι είμαστε απλά μέλη και όλοι είμαστε ηγέτες. Είμαστε εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές, είμαστε όπως όλοι εσείς και όλοι εσείς μπορείτε να γίνεται μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να δώσουμε τον αγώνα μας με καλύτερους όρους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, το λόγο πήρε η κεντρική ομιλήτρια Βούλα Τάκη που είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Με μια ομιλία που είχε αρχή μέση και τέλος ξετύλιξε την προγραμματική πρόταση της εκλογικής συνεργασίας αναφερόμενη στα βασικά του σημεία που είναι η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η αποχώρηση από ΕΕ και ευρώ με διεθνιστικό πρόσημο. Τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δυναμικού ταξικού εργατικού κινήματος να στηρίξει αυτές τις πολιτικές.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην συστημική μετάλλαξη του Σύριζα που τον αποκάλεσε κόμμα της αστικής διαχείρισης που στην πράξη ταυτίζεται πλέον με τα άλλα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι) και είπε ότι με την στάση το ΚΚΕ δεν εξυπηρετεί το κίνημα της ανατροπής και σε τελική ανάλυση απομένει η αντικαπιταλιστική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ που πρέπει να βγει δυναμωμένη από αυτή την εκλογική διαδικασία ώστε να ενισχυθεί αυτός ο πόλος και να συνεχίσει να δίνει τις μάχες εναντίον όλων των μνημονίων με καλύτερες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)