Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Φυλάκιση 4 μηνών στον Παράσχο Τσάνταλη



 


ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ  ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑ ΑΠΛΗ ΔΥΣΦΉΜΙΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ  ΤΗΣ  ΤΟΤΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΛΓΑΣ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ  ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ






Φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Παράσχο Τσάνταλη  , το οποίο εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό μήνυση που είχε υποβάλλει η προϊσταμένη  οικονομικού του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου Όλγα Μπεγλοπούλου.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή δυσφήμιση. Δέχτηκε δηλαδή ότι όσα υποστήριζε σε δημοσίευμά του στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ, ήταν αληθινά, δεν είχε όμως λόγος δημόσιου ενδιαφέροντος για να δημοσιευθούν.
Το δημοσίευμα αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου και την πληρωμή εργαζομένων  με «μαύρη εργασία».
Κατά την ακροαματική διαδικασία ξετυλίχτηκε για μια ακόμα φορά το κουβάρι της  διαδρομής του μαύρου χρήματος στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. 
Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι πληρώθηκαν με «μαύρα» για εργασίες που είχαν κάνει.
Ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μετέπειτα της ΔΕΥΑ Θανάσης Τσιώνης ,κατέθεσε ότι υπήρχε τετράδιο στο οποίο γράφανε τα ποσά που  δίνανε σε εργαζόμενους , με μαύρη εργασία .
Μέρος του τετραδίου είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ο Παράσχος Τσάνταλης , θέτοντας ερωτήματα, για το που πήγαν τα λεφτά.
Μεταξύ αυτών που φέρονταν  να πήραν χρήματα για να πληρώσουν εργαζόμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας , ήταν και η Όλγα Μπεγλοπούλου. Αν και στο δημοσίευμα δεν αναφερόταν το όνομά της , η προϊσταμένη οικονομικού ,θεώρησε ότι θίγεται, επειδή κατά την άποψή της το δημοσίευμα  την « φωτογράφιζε» και  έδινε την εντύπωση ότι πήγανε στην τσέπη της.
Δεν είχε δημοσιευθεί τμήμα του τετραδίου που εμφάνιζε ότι το ποσό των 4.400,00 ευρώ πήγαν  σε συγκεκριμένους εργαζόμενους. Το τμήμα όμως αυτό του τετραδίου , εμφανίστηκε  από το περιβάλλον της φερόμενης θιγόμενης  μετά το δημοσίευμα.
Ο Παράσχος Τσάνταλης στην απολογία του υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο τότε  Δήμος Εξαπλατάνου και όχι η κατηγορούμενη. Ουδέποτε υποστήριξε ότι τα χρήματα πήγανε στην τσέπη της κ. Μπεγλοπούλου. Ρωτούσε να μάθει που πήγανε.
Η τότε προϊστάμενη του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου , αρνήθηκε ότι διαχειρίστηκε τέτοια χρήματα. Διαψεύστηκε όμως από μάρτυρες , ο οποίοι κατέθεσαν  ότι τους πλήρωσε η ίδια  για εργασίες που είχαν  κάνει. Όπως και από τον Θανάση Τσιώνη, ο οποίος κατέθεσε , ότι ο τότε Δήμαρχος , του έλεγε ποιοι διαχειρίζονταν τα χρήματα και σε ποιους εργαζόμενους τα έδιναν  και αυτός με εντολή του  τα σημείωνε στο περιβόητο τετράδιο.  Μεταξύ αυτών  που πλήρωναν σύμφωνα με το τετράδιο , φερόταν και η κ. Μπεγλοπούλου.
Η ίδια δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αποδείξεις στις οποίες υπήρχε το όνομά της , για ποσά που διατέθηκαν  σε εργαζόμενους με μαύρη εργασία , υποστηρίζοντας ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της. Επέμενε δε ξανά ότι ποτέ της δεν πήρε ούτε και έδωσε χρήματα σε τέτοιου είδους εργασίες. Ανάφερε ότι τις πληρωμές τις έκανε  η Μελίνα Τουμανίδου, η οποία εργαζότανε στον Δήμο με πρόγραμμα stage.
Στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Π. Τσάνταλη , Θανάσης Πατετσίνης τόνισε , ότι η ζημιά του Δήμου, με την συμμετοχή της μηνύτριας στο μηχανισμό  των παράνομων  πληρωμών ήταν πολύ μεγαλύτερη από το συγκεκριμένο ποσό ,που προφανώς δεν πήγε στις τσέπες της. 
Ο Εισαγγελέας της έδρας  κατά την εξέταση του Διευθυντή της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ, Π. Σαμάνδη, επέκρινε την τακτική του Τύπου να προβαίνει σε τέτοιες δημοσιεύσεις. Αυτές κατά την άποψή του έπρεπε να καταγγέλλονται στους…εισαγγελείς και να μην δημοσιεύονται. Ο Διευθυντής των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ κατέθεσε ότι το κείμενο ήταν του Παράσχου Τσάνταλη , αλλά η επιλογή των αποδείξεων που δημοσιεύτηκαν και ο τίτλος ήταν της εφημερίδας. Όπως η επιλογή του τίτλου ήταν  και για την απάντηση της Όλγας Μπεγλοπούλου λίγο αργότερα.  Οι δε αποδείξεις για το που πήγε το ποσό των 4.400,00 ευρώ , περιήλθε σε γνώση του Π. Τσάνταλη , αλλά και της εφημερίδας μετά το δημοσίευμα ,από το περιβάλλον της μηνύτριας και τον Θ. Τσιώνη
Στην ολιγόλεπτη εισήγησή  του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας, πρότεινε να τιμωρηθεί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ  ο Παράσχος Τσάνταλης.
Το δικαστήριο δέχτηκε ως αληθή τα γεγονότα που είχε δημοσιεύσει ο Π. Τσάνταλης   ΚΑΙ  που περιλάμβανε το κατηγορητήριο για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και την συμμετοχή της μηνύτριας στον μηχανισμό των παράνομων πληρωμών . Όμως κατά την άποψη του δικαστηρίου  δεν υπήρχε δικαιολογημένο  δημόσιο ενδιαφέρον από τον κατηγορούμενο να τα δημοσιεύσει. Μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, σε απλή δυσφήμιση ,επιβάλλοντας φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή . Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε να καταβληθεί ποσό 600 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Το αίτημα απορίφθηκε.

11 σχόλια:

  1. pigene..gurevontas o kurios tsantalis!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΑ.
    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΟΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ston 12.02
    aytoi poy ta dieprajan den phgainan gyreyontas tous TSANTALHDES TOUS?
    H BROMIA DEN MPOREI NA STAUEI EPAPEIRON ORΘIA. AUTO NA TO UYMASTE KALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετσι ειναι φιλε μου. ακου εκει κατηγγειλε τις λαμογιες και χαλασε την πιατσα. και γιατι μονο 4 μηνες? ισοβια και εκτελεση του χρειαζονται που τολμησε να καταγγειλει κυβερνητικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατι τετοιες κυριες εφεραν την Ελλαδα δαυτο το χαλι. Επιβαβευστε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαγατε κυρια μου μαζι με τη παρεα σου. Και μη κανεις τη αθωα περιστερα. Κορακια εισασταν. Αχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.ΦΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.ΕΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΜΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥ..... ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΗΣ ΤΑ ΜΠΟΥ.......... ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΗΣ ΒΡΩΜΑΗ
      ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΟΥ.......ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ.

      Διαγραφή
  8. Η αρπαχτρα των χιλιαδων ευρω ειχε αναγκη απο εξακοσια. Για τα χιλιαδες ευρω που εδωσε στο μεγαλοδικηγορο κουβεντα που τα βρηκε. Χασαμε το δασος κυριες και κυριοι. Το δικιο δεν πνιγετσι. Απλα καθυστερει να βγει στον αφρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ .
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΌΜΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
    ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλοι πηγαν φυλακη στην συνειδηση του κοσμου ... Οχι ο κ. Τσανταλης. Τελεια και παυλα. Αν η δικαιοσυνη δουλεψει καποτε. Θα μας πεσουν τα αυτια απι τα ψευδη και τις κλεψιες που εκαναν οι δηθεν στον δημο Εξαπλατανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)