Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εξιχνιάστηκε στο νομό μας ανθρωποκτονία μετά από 18 χρόνια




Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 23χρονου, που έγινε τον Ιανουάριο του 1998 και η σωρός του οποίου βρέθηκε σε δασική περιοχή της Πέλλας


 Ως  δράστης ταυτοποιήθηκε  53 χρονος ο οποίος και συνελήφθη .
Ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε την  υπόθεση ανθρωποκτονίας. Στο  πλαίσιο επανεξέτασης εκκρεμών υποθέσεων από αστυνομικούς που αποτελούν την ομάδα, η οποία επαναξιολογεί το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό και αξιοποιεί τα υπάρχοντα ευρήματα με νέες και σύγχρονες τεχνολογικές – εργαστηριακές μεθόδους έρευνας που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας.
Πρόκειται για 53χρονο (σήμερα) ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη με της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Έδεσσας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοχρησία».
Στις  12-01-1998, βρέθηκε η σωρός του 23χρονου, σε δασική περιοχή της Πέλλας, φέρων τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ο δράστης, προκειμένου να δυσχεράνει τις αστυνομικές έρευνες, ως προς την ταυτοποίηση της ταυτότητας του θύματος, προσπάθησε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά αυτού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)