Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εξελίξεις στην δολοφονία που εξιχνιάστηκε μετά από 18 κοντά στην Άρνισσα



 Ο  ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΔΡΩΝΑ
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα σχετικά με την εξιχνίαση  του εγκλήματος που έγινε  πριν 18 χρόνια όταν το πτώμα νεαρού άνδρα περίπου 23 ετών βρέθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1998.  Να αναφέρουμε ότι τελικά το πτώμα βρέθηκε σε δασική περιοχή κοντά σε χωματόδρομο 2 χιλ/τρα  μετά το χωριό Κεδρώνα , πηγαίνοντας για το χωριό Άνω Γραμματικό (και όχι στο Κάτω Γραμματικό όπως έχει γραφτεί από άλλες πηγές), από δασοφύλακα που είχε βρεθεί στο σημείο . Βρήκε τον άτυχο νεαρό   σε κατάσταση σήψης μέσα σε νάιλον σακούλα αφού είχε περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα . Επίσης υπήρχαν ενδείξεις ότι το πτώμα το είχαν κάψει ,ενώ του έλειπαν και τα δυο του χέρια από το σημείο του καρπού με την πιθανότητα αγρίμια της περιοχής να του τα έφαγαν ή να του τα έκοψε ο φερόμενος δράστης για να μην υπάρξουν δακτυλικά αποτυπώματα και αποδείξεις.  Ο Δασοφύλακας ήταν αυτός που ανέφερε την ανεύρεση του πτώματος στο Αστυν. Τμήμα Άρνισσας. Το χρονικό εκείνο διάστημα καθήκοντα ιατροδικαστή έκανε ο εξαίρετος επιστήμονας κ. Κουτσάφτης ,ο οποίος με ειδικό κλιμάκιο είχε πάει στο σημείο όπου υπήρχε το πτώμα και είχε διαπιστώσει τα παραπάνω . Διαπιστώθηκε ακόμη  ότι έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.  Συνέλλεξε με πολύ προσεκτικό τρόπο αντικείμενα τα οποία υπήρχαν στις τσέπες του θύματος για να γίνει ειδική έρευνα. Τα ρούχα που φορούσε το θύμα είχαν ετικέτες γραμμένες στηναλβανική γλώσσα . Έτσι είχε βγεί το συμπερασμα ότι επρόκειτο για νεαρό άτομο αλβανικής καταγωγής , το οποίο μετά από όλες τις ιατροδικαστικές έρευνες θάφτηκε στο νεκροταφείο της Άρνισσας.  Ο φερόμενος ως δράστης είναι από την Θεσσαλονίκη .Image and video hosting by TinyPic

 Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το θύμα όταν μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε ήταν ήδη νεκρό.   Τότε η εξιχνίαση του εγκλήματος έδειχνε αδύνατη αφού τα στοιχεία που βρέθηκαν είχαν δυσχεράνει τις αστυνομικές έρευνες καθώς ήταν αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του θύματος. Όμως ακριβώς μετά 18 χρόνια , η ειδική συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος.

Τα μέλη της ομάδας επαναξιολόγησαν το προανακριτικό υλικό που είχε συλλεγεί τότε, ενώ τα ευρήματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος αξιοποιήθηκαν προς έρευνα με νέες εργαστηριακές μεθόδους έρευνας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη της ανθρωποκτονίας. Έτσι με όλα τα παραπάνω στοιχεία συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος ως δράστης μετά την σχετική έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Έδεσσας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και κρατείται στην Αστυνομία της Έδεσσας.Χθες 10-2-2016 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή  όπου και αναμένεται με τους δικηγόρους του να απολογηθεί.

Όλες οι πιο πάνω πληροφορίες είναι αλάνθαστες καθώς εκείνη την χρονική περίοδο τυχαίνει να ήμουν Πρόεδρος του Δασοκτήματος Γραμματικού , είχα πάει στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα , εκεί είχα συναντήσει και τον κ. Ιατροδικαστή και με είχε ενημερώσει προσωπικά. Επισής σήμερα σε τηλεφ, επικοινωνία με τον δασοφύλακα θυμηθήκαμε το περιστατικό με λεπτομέρειες.

Πηγή Αναστάσιος Σεραφείμ  tastv



- See more at: http://www.tastv.gr/article/o-dolofonos-metefere-ptoma-stin-kedrona-pellas-nea-stoiheia-ntokoymenta#sthash.66Fwrjlp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)