Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το «μακεδονικό έθνος» και η «Μακεδονία» υπήρξαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν.










«Δεν τρέφουμε εδαφικές αξιώσεις εναντίον της Ελλάδας αλλά επιμένουμε σε οτιδήποτε αισθανόμαστε πως είμαστε και αποκαλούμαστε»



Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην εξουσία ο ηγέτης των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφκσι μιλάει στην Ελλάδα. Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής ξεκαθαρίζει ότι θέλει λύση του ονοματολογικού, αν και το χαρακτηρίζει «παράλογη διαφορά». Υπογραμμίζει όμως ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει την ταυτότητα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και θα αποδεχτεί μια λύση που θα επιβληθεί στη χώρα του.
«Το μακεδονικό έθνος και η χώρα της Μακεδονίας υπήρξαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να τρομάζει ή να απειλεί κάποιον. Δεν πρόκειται για ζήτημα δημιουργίας "μακεδονικού" έθνους ή κράτους. Πρόκειται για την πραγματικότητα» λέει.
Και συνεχίζει: Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν έχει καμία αξίωση εναντίον των γειτόνων της. Υπογράφω αυτή τη δήλωση και με τα δύο μου χέρια. Το μέλλον βρίσκεται στη συνεργασία. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα σημαντικό φίλο, τη «Μακεδονία». […] Είμαι έτοιμος να υπογράψω πως η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα προσφέρει όλες τις εγγυήσεις που θα ζητηθούν ότι δεν τρέφει εδαφικές φιλοδοξίες».

14 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΛΥΠΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ
    ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΣΚΟΡΠΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑϊΤΖΙΔΗΣ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Γιαννη ως εκπαιδευτικός γνωρίζεις ότι Σλαβική καταγωγή έχουν σχεδόν όλοι οι κεντροανατολικοευρωπαίοι (Γερμανοί,Πολωνοί, Τσέχοι.Ρώσοι, Ουκρανοί,Σέρβοι κλπ) Μάλιστα οι Σλοβένοι και οι Σλοβάκοι το προσδιορίζουν και στην ονομασία τους. Σλάβοι δηλαδή ΕΝΔΟΞΟΙ είναι εκκατομύρια ανθρώπων, που απο αρχαιοτάτων χρόνων μεταναστευσαν ακόμα και στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτή ως σλαβική χώρα, βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την εισβολή των Περσών, των λοιπων ΑΣΙΑΤΩΝ, των Αιγυπτίων και άλλων αφρικανών που εχουν δώσει πλούσιο ντιενει σε μας τους σύγχρονους. Εσύ βέβαια ως πόντιος έχεις θέμα με τους σλάβους (ίσως κάποτε το λύσεις). Ζητάς από τον πρώην Έλληνα να ξαναγίνει Έλληνας. Μα αυτός (και οι όμοιοι του) εκδιώχθηκε ακριβώς επειδή είχε αυτή την αρρώστια που εσένα εξιτάρει και δεν είναι συμβατός στην ομογενοποίηση που έγινε στους δικούς σου και σε όλους αυτούς που εξαγόρασαν την ελληνικότητα τους. Το παράδειγμα σου με την Γαλλία και την Γερμανία είναι πολύ σπουδαίο και θα συμφωνήσουν όλοι να γίνει ακόμα και με την Τουρκία, όμως συμφώνησαν και οι δύο, εσύ εδώ επιχειρεις να το επιβάλεις, για σκέψου το λιγο. Για τα βιβλία τι να πω, ο καθένας γράφει ότι θέλει και ότι τον βολεύει. Εδώ ο Βελόπουλος ή Βελίογλου έγραψε βιβλίο που αποδείκνυε ότι ο Εβραίος ΧΡΙΣΤΟΣ ήταν Έλληνας και δυστυχώς συνεχίζει να γράφει αρλούμπες.

      Διαγραφή
  2. Εσείς κύριε Σαμαντη τι άποψη έχετε περί του ανώτερου κειμένου;;θεωρώ οτι δεν υπήρχε λόγος να το ανακτήσετε.οι απόψεις του σκοπιανού δε μας αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση στον Ελλην μακεδωνας8 Φεβρουαρίου 2016 - 12:58 π.μ.
    Γιατί δεν κάνετε την ίδια παρατήρηση στο ΒΗΜΑ που πήρε τη συνέντευξη και τα αμέτρητα blog που το αναδημοσίευσαν ; ΄Γιατί δεν ρωτάς και όλους τους υπόλοιπους τι άποψη έχουν; Πρόβλημά σου είναι όμως είναι ο Σαμάντης, που κατά την άποψή σου δεν έχει δικαίωμα να δημοσιογραφεί και προφανώς κανένα άλλο δικαίωμα.
    Δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα γνωστέ ανώνυμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΣ ΡΕ ΣΑΜΑΝΔΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
  4. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρωτώ εσάς κΣαμανδη προφανώς γιατι με το βήμα δε μπορώ να επικοινωνήσω..επιπλέον στην περιοχή μας που στην πλειοψηφία νιώθουν Έλληνες και επειδή ως δημοσιογράφος πρέπει ν αφουγκράζεστε το αίσθημα των πολιτών που υπερασπίζεστε κι επειδή έχετε δημόσιο βημα(εφημερίδα ραδιόφωνο) θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός..παρεμπιπτόντως δεν ανήκω σε καμμιά ακροδεξιά παραταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση σε : Ανώνυμος8 Φεβρουαρίου 2016 - 11:02 π.μ.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου . Η μικρή κοινωνία μας γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα. Εγώ μιλάω ενυπόγραφα, ενώ εσύ με την κουκούλα της ανωνυμίας όπως νομίζεις. Ό,τι και να κάνεις δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από καμιά κουκούλα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί είσαι σε δύσκολη θέση . Το επίδομα ρουφιάνου έπεσε από τα 600 στα 300 ευρώ . Δύσκολοι καιροί.
    Αν νομίζεις ότι μπορείς να το αυξήσεις με τα διάφορα δημοσιεύματά σου, είμαστε ανοικτοί να σε βοηθήσουμε , δημοσιεύοντας τα.
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ....ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχετε απόλυτο δίκιο κ των 2.34...ακριβώς έτσι γίνεται δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλε 10:07 που υπογράφεις με 2 καταγωγές για πες μας και ποιά άλλη καταγωγή έχεις, γιατί όλοι γύρω μας έχουν και από 3-4 καταγωγές που είναι γνωστές και δεν θα τις αναφέρω, μη σου δημιουργήσω και ψυχολογικό τραύμα, εκτός και αν το έχεις και δεν μπορείς να λειτουργήσεις ομαλά, απο το πολύ κόμπλεξ. Ενα είναι σίγουρο είσαι και είμαστε σε ένα χωνί που είχε και έχει απο όλα τα είδη και δεν είναι κατα ανάγκη κακό, κακό είναι που εσύ προσπαθείς να το περιορίσεις και να του δώσεις οντότητα που μάλλον περισσότερο σε αδικεί παρά σε εξυψώνει. Αν συνεχίσεις να έχεις εμμονές μπορείς να τις λύσεις επιστημονικά με τεστ dna, οπότε θα ξέρεις υπευθυνα του τι είσαι και τι δεν είσαι. Ένα είναι σίγουρο είσαι δίποδο όπως όλοι οι άλλοι.

      Διαγραφή
  9. Μπορεί να μαι κομλπεξικος αλλά δεν με πειράζει καθόλου..το θέμα ειναι νιώθω Έλληνας ευτυχως για μένα μέσα απο τη μακεδονική μου καταγωγή..εσύ μπορείς να νιώθεις οτι σε βολεύει και να είσαι και ανοιχτόμυαλους προχωρημένος και ακομπλεξαριστος.με γεια σου με χαρά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ 10.07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΙΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΕΙΣΜΑΤΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)