Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της Egypt Air


Κομμάτια από κουρτίνες, λαμαρίνες, σωσίβια αποτελούν μεταξύ άλλων ευρήματα από την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir. Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα  το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του Αιγυπτιακού στρατού και από εκείνη την ώρα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Κι όλα αυτά ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 υπήρξαν καπνοί εντός του πιλοτηρίου.
Οι εν λόγω πληροφορίες μέχρι στιγμής ούτε έχουν διαψευσθεί, αλλά ούτε κι επιβεβαιωθεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», που επικαλείται ενήμερες για τις έρευνες -πλην όμως μη κατονομαζόμενες- πηγές, το αυτόματο σύστημα μετάδοσης δεδομένων (ACARS) του αεροσκάφους έστειλαν μηνύματα ύπαρξης «έντονου καπνού που ενεργοποίησε το σύστημα ειδοποίησης στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα τα ζωτικά όργανα των ηλεκτρονικών του συστημάτων».
Κατά την εφημερίδα, οι ενδείξεις τούτες «δεν επαρκούν για να σαφηνίσουν εάν το αεροσκάφος έπεσε θύμα βομβιστικής ενέργειας, ή άλλων ανεξήγητων αιτίων».
Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως περιήλθαν στην κατοχή του πληροφορίες ανάλογες, αλλά από αιγυπτιακές πηγές. «Ενεργοποιήθηκαν προειδοποιητικά σήματα κινδύνου από καπνούς στην πτήση 804 της EgyptAir λίγα λεπτά πριν την συντριβή της στη Μεσόγειο», μετέδωσε το δίκτυο.
«Έχουμε λάβει γνώση των πληροφοριών από τον Τύπο. Στο παρόν στάδιο, δεν δύναμαι ούτε να τις επιβεβαιώσω, ούτε να τις διαψεύσω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απτά στοιχεία που θα μπορούσαν να προκρίνουν το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, ή αυτού μίας τρομοκρατικής επίθεσης. «Δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη αιτία» για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κι οι παρατηρήσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος τόνισε πως καμία υπόθεση δεν έχει το «προβάδισμα»: «δεν έχουμε παντελώς καμία ένδειξη για τα αίτια συντριβής», τόνισε.
Δείτε τις φωτογραφίες:
33 (1) 33 (2) 44 55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)