Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

«Τάπαιξε» η Θ. Τζάκρη




Άντε και …πλανητάρχισσα
Μικροί και τυχαίοι
 οι ευρωπαίοι 
ηγέτες

Μετά από αυτήν το Χάος. Αυτό λέει λίγο-πολύ  η υφυπουργός  Θεοδώρα Τζάκρη. Σε συνέντευξή της ,η προσωρινά  και ευκαιριακά συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής ,στο  "Πρακτορείο 104,9 fm"  χαρακτήρισε  «μικρούς και τυχαίους τους  ηγέτες που εκπροσωπούν σήμερα το διευθυντήριο στην Ευρώπη.»
Αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο υποστήριξε  ότι :

"Αν θέλει ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει το μπόνους στο κόμμα που επιθυμεί και δε χρειάζεται να πειράζουμε το παιχνίδι από την αρχή", δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 fm" η υφυπουργός Βιομηχανίας, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

"Είναι επιχείρημα made in Greece, σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν προτάσσουν την ενισχυμένη αναλογική με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα" είπε η κ. Τζάκρη στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", προσθέτοντας: "Θα μπορούσαμε να πάμε και τώρα στην απλή αναλογική, ώστε πραγματικά σε συνεργασία και με συναίνεση με όλα τα κόμματα, να πραγματοποιήσουμε και τη συνταγματική αναθεώρηση, που νομίζω ότι είναι αναγκαία στην παρούσα συγκυρία για την αλλαγή προβλημάτων, στρεβλώσεων του παρόντος Συντάγματος".

"Ήταν περισσότερο από προφανής η ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής, γιατί πλέον έχουν παρέλθει οι εποχές των κομμάτων που προσέλκυαν σχεδόν το μισό του εκλογικού σώματος και του δικομματισμού της δεκαετίας του ΄80, του ΄90, ακόμα και του 2000, όταν τα δύο πρώτα κόμματα άγγιζαν ακόμη το 90% του εκλογικού σώματος και δεν είναι πλέον λογικό να κυβερνά κάποιος με το 1/4 του εκλογικού σώματος, διότι αυτό συνιστά στρέβλωση της βούλησης του ελληνικού λαού" επισήμανε η υφυπουργός.

Για τη στάση των κομμάτων που δεν υπερψήφισαν τον νόμο σχολίασε ότι "ήταν ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το Ποτάμι, που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην κεντροαριστερά, να συμπαραταχθούν με προοδευτικές δυνάμεις του τόπου", εκτιμώντας ότι "η κυρία Γεννηματά, δέσμια προφανώς των αντιφατικών δυνάμεων που εκφράζει αυτή την ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".

Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις η κ. Τζάκρη παρατήρησε: "Βρισκόμαστε πάλι ενώπιον ενός παραδόξου: οι ΗΠΑ να ζητούν από την Ευρώπη να συμπεριφερθεί ορθολογικά απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα και είναι ιδιαιτέρως αποθαρρυντικό, η Ευρώπη μετά και από το βρετανικό στραπάτσο και αυτοί οι διάφοροι μικροί και τυχαίοι πολιτικοί ηγέτες που εκπροσωπούν σήμερα το διευθυντήριο στην Ευρώπη, να εμμένουν τόσο πολύ με έναν τρόπο άτεγκτο και αυτοκαταστροφικό για την εφαρμογή ενός αυστηρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής".

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία η υφυπουργός εκτίμησε: "Αν διαχειριστούμε σωστά, με σταθερότητα, με ενάργεια την κατάσταση μπορούμε να καταστούμε ένας πόλος σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτό το δύσκολο σημείο της γης που υπάρχουν αυτές οι εύθραυστες ισορροπίες", ενώ για το θέμα της έκδοσης ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών είπε ότι "η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλήθηκε να δικάσει τους στρατιωτικούς για το τι έκαναν στην Τουρκία", ενώ οι διαδικασίες ασύλου "είναι θέμα που αφορά τις επιτροπές ασύλου της χώρας μας και διέπεται από το διεθνές Δίκαιο".

6 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΠΕΡΙΣΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΦΥΡΙΖΑΤΕ ΚΛΕΦΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΑΡΚΕΤΕ ΠΑΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πετρο την κραζεις και την υπερκραζεις, ουσιαστικά όμως την προβάλεις και την διαφημίζεις. αν είσαι σε καλό δρόμο θα το δούμε στις επόμενες εκλογές. Αν χάσει θα υπερηφανεύεσαι ότι την έστειλες. αν κερδίσει και πάλι θα κλαψουν και οι πετρες. νομίζω όμως ότι μετά από πολλά χρόνια ότι θα κλείσει ο κύκλος της αν ο στυριζα επανέλθει στο 4%, Για μετακόμιση της στη ν.δ. δεν άκουσα κατι. όμως μην ξεχνάς ότι έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας και εξακολουθεί να είναι αγαπητή στους κατοίκους του νομού. συμπερασματικά παντως δεν είναι τυχαία, είναι κορυφαία, αφού εχει καταφέρει το ακατόρθωτο να γίνει υπουργός με 2 κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι φρούτα βγάζει η Πέλλα; Από παρθενογέννεση μάλλον προήλθε η Πασιονάρια των τριών μνημονίων που βρίσκεται τώρα στις τάξεις των ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έχει ο καιρός γυρίσματα Θεοδώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ποιο κομμα θα "κατέβεις" στις επόμενες εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως πουλιέται έτσι για την καρέκλα.Αυτή θα μας προκόψει στο Νομό!Αντε να μη πώ για ποιόν ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
    Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΤΖΑΚΡΗ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ Κ...Ο (ΚΡΟΤΑΦΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)