Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινά σύγκρουση κυβέρνησης-αγροτών...


 Πού θα στηθούν μπλόκα...

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών με τα τρακτέρ να είναι έτοιμα να βγουν στους δρόμους και τα...
πρώτα μπλόκα να στήνονται σε δεκάδες σημεία του εθνικού οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

«Υπάρχουν οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους» δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104».

Αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνουν και οι αγρότες τις Λάρισας ενώ το ίδιο επικρατεί σε Ήπειρο, Πελοπόννησο και Μακεδονία.

Λάρισα

Συγκεκριμένα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα συνεχίζουν την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων με περιοδείες και συσκέψεις με στόχο να στηθούν μπλόκα στον Κόμβο Νίκαιας μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία του Νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους μέχρι τώρα τη Δευτέρα θα στηθεί μπλόκο στην διασταύρωση Αργυροπουλίου (Μελούνα) απο τους Α.Σ της επαρχίας Τυρνάβου και Ελασσόνας. Προσυγκέντρωση τρακτέρ στο Δαμάσι. τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στον υπόλοιπο Νομό και σύσκεψη στα Βρυσιά Φαρσάλων στις 7 το απόγευμα.

Αχαΐα

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρη Φλίγγο, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει καταμέτρηση δυνάμεων σε κάθε χωριό ξεχωριστά. 

Επαγγελματίες του κλάδου έχουν κληθεί να δώσουν δυναμικό «παρών» στον τόπο τους και όλοι μαζί από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς στην Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, συμμετέχοντας στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών.

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις και από τη Δευτέρα αναμένεται να βγούμε κι εμείς στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνοι μας. Αυτή τη φορά, έχουμε καταλάβει όλοι μας, ότι η πολιτική κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους κλάδους. Εμείς από την πλευρά μας, τους θέλουμε όλους κοντά μας και αυτό περιμένουμε. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να είναι δίπλα μας αυτή τη φορά, ώστε η φωνή να δυναμώσει και να φτάσει εκεί που πρέπει», τόνισε ο κ. Φλίγγος.

Κεντρική Μακεδονία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη με εκπροσώπους από όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να ληφθεί απόφαση για τρία μεγάλα και ισχυρά μπλόκα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία σε κομβικά σημεία που θα αποφασιστούν και όχι πολλά και μικρά μπλόκα σε κάθε νομό όπως είχε συμβεί στις περσινές κινητοποιήσεις.

Ήπειρος

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην 'Αρτα και στην Πρέβεζα.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και η Επιτροπή του μπλόκου Λούρου, καλεί για αύριο στις 11 το πρωί, σε προσυγκέντρωση τους αγρότες στον κόμβο Καναλακίου, επίσης, τη Δευτέρα στις 11:30 το πρωί, οι αγρότες καλούνται σε συγκέντρωση στο Λούρο, ενώ θα υπάρξει συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με το agrotypos.gr παμβοιωτική σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων στο Διοικητήριο Λιβαδειάς, ήταν προγραμματισμένη το απόγεμα της Παρασκευής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων, ενώ και το μπλόκο των Τεμπών αναμένεται να αποφασίσει έως τη Δευτέρα τη στάση που θα κρατήσει.

Τον προγραμματισμό τους για τη μορφή των κινητοποιήσεων έχουν ήδη αποφασίσει οι αγρότες στην Κόρινθο, όπου θα παραταχθούν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Κιάτου, ενώ ραντεβού τη Δευτέρα έδωσαν και οι αγρότες της Μεσσήνης.

Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ και στη Ζάκυνθο, με τη συγκέντρωση που θα γίνει με τα μηχανήματα να έχει οριστεί στην περιοχή της «Λούμπας».

Έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτών αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, με τους παραγωγούς να παρατάσσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στην Καλλονή. 

Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων των παραγωγών της Λέσβου είναι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία του φετινού χειμώνα.

Τα τρακτέρ τους κατεβάζουν στους δρόμους και οι αγρότες στην Κρήτη, με τον σχεδιασμό να θέλει τα αγροτικά μηχανήματα να παρατάσσονται στον κόμβο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.

Τον «δρόμο του αγώνα» με κατεύθυνση τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα παίρνουν οι Σερραίοι αγρότες. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνέλευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρώσουν στις πλατείες των χωριών τα αγροτικά τους μηχανήματα και αφού γίνει καταμέτρηση των δυνάμεών τους, προς το τέλος της εβδομάδας θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, με κατεύθυνση τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)