Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Προχωρούν στην κατασκευή του Υδροηλεκτρικού των Λουτρών Πόζαρ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ



                Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις (και της σημερινής διοίκησης) προχωρά στο τελικό  στάδιο η κατασκευή  του υδροηλεκτρικού σταθμού των Λουτρών. Και από όλη αυτή την ιστορία μάλλον αυτό πρέπει να κρατήσουμε.  Η σημερινή διοίκηση τα βρήκε σχεδόν όλα έτοιμα. Συμπλήρωσε τα κενά που υπήρχαν , ενώ χρειάστηκε σημαντική βοήθεια, καθώς και οι δικές της ολιγωρίες λίγο έλλειψε να τινάξουν το έργο στον αέρα.
‘ Ετσι φτάσαμε  στον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Υδροηλεκτρικού Σταθμού των Λουτρών,  που προκήρυξε η Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά την προμήθεια με εγκατάσταση Πεδίου Μέσης Τάσης και προμήθεια με εγκατάσταση Πεδίου Χαμηλής Τάσης και θέση σε λειτουργία του έργου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 98.456 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης.
Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 21/01/2017 και ώρα 08:00 π.μ., ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 13/02/2017 και ώρα 05:00 μ.μ. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.




Ο υδροηλεκτρικός σταθμός των Λουτρών  ΥΠΉΡΧΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ ΙΔΙΏΤΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΤΑΝΕ ΤΗΝ Λουτρόπολη. Μετά την  διεκδίκηση και παραχώρηση στη κοινότητα Λουτρακίου, ο ιδιώτης  ξήλωσε τα πάντα. Το 1991  η τότε  κοινότητα προχώρησε εν μέρει στην ανακατασκευή , χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι παραπάνω. Ο συγκεκριμένος σταθμός με τη λειτουργία του υπολογίζεται  ότι θα αποφέρει στην Δημοτική Επιχείρηση κέρδη 70.000 ευρώ ετησίως σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Παράλληλα, στόχος της Διοίκησης είναι να λειτουργήσει και ως πάρκο ενέργειας το οποίο θα επισκέπτονται μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)