Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικές: Τι ζητούν τα Πανεπιστήμια

Τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έως και 50%, ζητούν οι πρυτάνεις από το υπουργείο Παιδείας. Οι αρχές των σχολών επικαλούνται τα οικονομικά
προβλήματα των ιδρυμάτων και την αδυναμία να διαχειριστούν πολλούς φοιτητές, τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και τους προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι σχολές λόγω των μετεγγραφών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» υπάρχουν προτάσεις όπως αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών που ζητά 2.147 εισακτέους σε σχέση με τους 4.365 φοιτητές που μπήκαν το 2016.
Αντίστοιχη είναι η μείωση των εισακτέων που ζητά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας που επιθυμεί την εισαγωγή 940 άτομα σε σχέση με τα 1.900 που δέχθηκε την περσινή χρονιά.
Το Πάντειο λέει ότι μπορεί να δεχθεί μόλις 1.200 φοιτητές σε σχέση με τους 1.530 πέρυσι, ενώ το ΤΕΙ της Αθήνας ζητά την εισαγωγή 1.900 έναντι 3.275 πέρυσι. Και το Πανεπιστήμιο Κρήτης όμως ζητά μείωση των εισακτέων κατά σχεδόν 40%.


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/panelladikes-mono-misi-tha-mpoun-sta-panepistimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)