Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αρχές Απρίλη και ως 74 ευρώ η συνδεδεμένη βάμβακος

Δούσκα Ελένη
Μια βδοµάδα πίσω, για τις αρχές Απριλίου µετατίθεται, σύµφωνα µε τους αρµόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωµή για την ειδική ενίσχυση βάµβακος του 2016, ύψους περί τα 170 εκατ. ευρώ. Ο χρόνος θεωρείται απαραίτητος, λένε από τον Οργανισµό, προκειµένου να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από τις παραδόσεις των καλλιεργητών στα εκκοκκιστήρια, να γίνει αντιπαραβολή της παραγωγής, µε τα δηλωµένα προς καλλιέργεια στρέµµατα ώστε να καθοριστεί η τιµή της ειδικής ενίσχυσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Κοντά στο Πάσχα οι αντίστοιχες ενισχύσεις για τα ζωικά, σιγή ασυρμάτου για το πετρέλαιο του 2015Πάντως, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται πως έχουν καθορίσει την καλλιεργούµενη έκταση του 2016 στα 2,343 εκατ. στρέµµατα, γεγονός που φέρνει την ενίσχυση τουλάχιστον στα 74 ευρώ το στρέµµα. Μαζί στην πληρωµή και οι συνδεδεµένες για ζαχαρότευτλα ύψους 6.917.591 ευρώ και σπαράγγια περί τα 1.482.341 ευρώ, αφού πρώτα εκδοθούν οι αποφάσεις µε το ύψος των ενισχύσεων.

Την ίδια ώρα, τίποτα δεν κινείται όσον αφορά την επιστροφή στο πετρέλαιο για το 2015. Ήδη ο Μάρτιος έχει χαθεί, ενώ για οποιαδήποτε πίστωση µέσα στον Απρίλιο, θα πρέπει να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι υπάλληλοι του Οικονοµικών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που -όπως οι ίδιοι λένε- δεν έχει γίνει ακόµα. Άλλωστε, η διαδικασία ορίζει πρώτα έγκριση των πιστώσεων και υπογραφή της απόφασης από τους αρµόδιους υπουργούς, κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται να είναι στις άµεσες προτεραιότητες του κυβερνητικού επιτελείου. 
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)