Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τι έγινε στην Άρτα




Επαναληπτικές εκλογές είχαμε σε πολλούς δήμους της χώρας. Στον Δήμο Αρτας την πρώτη Κυριακή  δεν εκλέχτηκε πρόεδρος
. έγινα επαναληπτικές εκλογές . Την δεύτερη ΚΥΡΙΑΚΉ Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ πρότεινε άλλον υποψήφιο πρόεδρο ο οποίος εκλέχτηκε. Η δημοσίευση είναι αφιερωμένη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Δεν χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή των αναγνωστών μας , διότι διαθέτουν τον κοινό νου και καταλαβαίνουν. Έστω και αργά η Αποκεντρωμένη ας ξαναδιαβάσει τους νόμους  











Η   ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Με απόλυτη στήριξη ο Ανδρέας Λώλος εξελέγη νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων  [13.3.17]
     
Ο Ανδρέας Λώλος με την απόλυτη στήριξη της πλειοψηφίας είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, στην οποία εξελέγησαν επίσης και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Νίκος Λιόντος, ενώ γραμματέας του Προεδρείου εξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεανώ Γραμματικού-Παπατσίμπα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και όλη την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας που στήριξαν την υποψηφιότητά του. «Θα υπηρετήσω αυτή την τιμητική θέση με γνώμονα τη συναίνεση. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δυόμιση χρόνια και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σε δική του τοποθέτηση ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Κώστας Τράμπας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του τα πρώτα δυόμιση χρόνια της δημαρχιακής θητείας, καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την συνεργασία που υπήρξε. «Δεν θα σταματήσω να λέω ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα δημοτικά συμβούλια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα δυόμιση χρόνια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τράμπας. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνεχάρη το νέο Πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ ευχαρίστησε τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Τράμπα για τη συνεργασία που υπήρξε.  «Η παράταξή μας σε αυτή την ψηφοφορία πέρασε μια κρίση. Μια κρίση όμως που μας έκανε δυνατότερους για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα της Άρτας. Σήμερα δείξαμε ως παράταξη πολιτική ωριμότητα και συνοχή. Ως παράταξη θέλουμε να ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη στον Κώστα Πατήλα. Είναι ένας ακέραιος άνθρωπος, με ήθος και διαδρομή στην κοινωνία και δεν του άρμοζαν τα όσα έγιναν στην περασμένη ψηφοφορία».

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων είναι:
ΤΑΚΤΙΚΑ: Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Βλάχος, Κώστας Χαρακλιάς, Γιώργος Λιλής, Ηλίας Κοσμάς, Βικτωρία Βασιλάκη, Κώστας Παπαϊωάννου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ: Γιώργος Πανέτας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Σφήκας, Λίτσα Κιτσαντά, Αναστασία Κατσαντούλα

Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου είναι:
ΤΑΚΤΙΚΑ: Γιώργος Πανέτας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, Χάρης Παπάζογλου, Στέφανος Παπακίτσος, Παναγιώτης Ζυγουβέλης, Γρηγόρης Βλάρας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ: Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Βλάχος, Λίτσα Κιτσαντά, Κατερίνα Ντέμσια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με επιστολή γνωστή η παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Πετανίτη από τη θέση του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων, καθώς και η ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Σε δική του επιστολή προς τον κ. Πετανίτη, που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ζήτησε από το Δημοτικό Σύμβουλο να παραδώσει την έδρα στο συνδυασμό της πλειοψηφίας «Αρτινών Συνεργασία», με τον οποίο εξελέγη. Να σημειωθεί, ότι ως αντιδήμαρχος ο κ. Πετανίτης εμφανίστηκε σε μόλις μια από τις 10 τακτικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 6μηνης θητείας του. Παράλληλα, ήταν απών από τις Υπηρεσίες που κλήθηκε να εποπτεύσει και να κατευθύνει, απών από τη συνεργασία μεταξύ των μελών της Δημοτικής Αρχής, απών από όλες τις σημαντικές αποφάσεις, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, απών από την έγκριση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου κ.α. Επίσης, στην αρχή της δημαρχιακής θητείας είχε παραιτηθεί ξαφνικά και από την θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων, ύστερα από 5 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η παράταξή μας συνεχίζει πλέον ακόμη πιο δυνατή και συσπειρωμένη. Απαλλαγμένοι πλέον από βαρίδια και προσκόμματα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πόλη και τους κατοίκους της και να λειτουργούμε μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και με διαρκή διαβούλευση όλων των μελών μας για τα θέματα που απασχολούν την Άρτα. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να λάβουν μέρος όσοι πραγματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο που τους έδωσε ο Αρτινός λαός» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)