Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Τα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν 24ωρη γενική απεργία την Πρωτομαγιά


Την αντίδραση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας (ΓΣΕΕ) έχει προκαλέσει η κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε τελικά για τον καθορισμό της Πρωτομαγιάς ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας.


 Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, έτσι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.
 «Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν …κυβερνούσαν», προσθέτει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας.
 Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία τη Δευτέρα 1η Μαΐου, η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, «με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα».
 Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική, σημειώνει και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και στην Αθήνα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
 Παράλληλα, η Συνομοσπονδία έλαβε απόφαση για σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.

 29/04/2017 10:55 –
 ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης –
 Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου