Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει εάν έχουν αποσταλεί φάκελοι-βόμβες και σε άλλους πολιτικούς
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο της Ελληνικής Αστυνομίας, επικεντρώνει ένα μέρος των ερευνών της μετά το χθεσινό τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και κεντρικού τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμου, στην εξέταση «της υπαρκτής πιθανότητας», όπως δήλωσε αξιωματούχος του σώματος σήμερα στο ΚΥΠΕ, να έχουν σταλεί παρόμοια παγιδευμένα δέματα ή φάκελοι και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.
 Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι ο φάκελος που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου χθες το απόγευμα, μέσα στο όχημά του καθ’ οδόν προς το σπίτι του, παρελήφθη αρχικά από το γραφείο που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος.
 Ο φάκελος προτού επιδοθεί στον παραλήπτη, φέρεται να πέρασε από τον έλεγχο των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος, της οποίας στο παρελθόν υπήρξε και Διοικητής.
 Η εξήγηση που δίδεται από ειδικούς, είναι ότι η πολλή σκόνη που βρέθηκε μέσα στον φάκελο, μάλλον κατέστησε αδύνατη την ανίχνευση του πολύ μικρού σε όγκο εκρηκτικού μηχανισμού που εμπεριείχε.
 Ο μηχανισμός έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, που μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης θραυσμάτων από τον μηρό και, μετά από πλήρη εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι για λόγους προληπτικούς, έπρεπε να παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο κέντρο της Αθήνας.
 Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ανέφερε ιατρικό ανακοινωθέντα που εκδόθηκε αργά χθες βράδυ. Αναμένεται νεότερο σήμερα, στο οποίο και θα κριθεί ιατρικώς εάν μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να λάβει εξιτήριο. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ίσως κριθεί αναγκαίος, περισσότερο για λόγους ασφαλείας, να παραμείνει φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
 Κατά την τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός του αυτοκινήτου και ένας συνοδός του Λουκά Παπαδήμου, που είναι καλά και έχουν πάει σπίτι τους.
 Εικάζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος είναι «κατασκεύασμα» νέων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που η αντιτρομοκρατική ονομάζει ως ύποπτους και για την αποστολή, πριν μερικούς μήνες, παρόμοιων δεμάτων στα γραφεία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, του Ολλανδού προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
 Τον πρώην Πρωθυπουργό επισκέφθηκε στον «Ευαγγελισμό» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
 Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος καταδίκασε την αποτρόπαιη, όπως την χαρακτήρισε, απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου.


 26/05/2017 09:56 – ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)