Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τελικά ποιος διοικεί τον Δήμο Αλμωπίας;


ΝΕΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ


ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ  ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ
 ΓΙΑ ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΌ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;



ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 
ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΤΕΤOΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ;




Την στιγμή που ο Δήμος Αλμωπίας κάνει δύο ή τρις μήνες να απαντήσει σε αιτήσεις δημοτών , η δημοτικών συμβούλων  και πολλές φορές δεν απαντά καθόλου, δείχνει άλλη ευαισθησία και αντιμετώπιση σε αιτήματα εργολάβων .
Μέσα σε πέντε μέρες συγκάλεσε ο Δήμαρχος έκτακτη συνεδρίαση της οικονομική επιτροπής ,προκειμένου να συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει το αίτημα εργολάβου , που υποστηρίζει ότι έπαθε ζημιές  στον ΧΥΤΑ που κατασκευάζει , λόγω έντονων βροχοπτώσεων
Και αυτό λίγες μέρες μετά την ψήφιση αποζημίωσης 15 χιλ. ευρώ για τον ίδιο λόγο.

 Η Πραγματοποιήθηκε ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, έγινε χθες με μοναδικό θέμα συζήτησης τον ‘’Ορισμό μελών επιτροπής διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρω βία για το έργο Χ.Υ.Τ.Α Αλμωπίας και εκσυχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού’’. Απών  από τη συνεδρίαση ο  Γιάννης Κετικίδης που έλλειπε στην Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες για την κηδεία του Κ. Μητσοτάκη . Παρόντα  ήταν όλα τα  υπόλοιπα μέλη.

Όπως υποστηρίζει με αίτησή του προς τον Δήμο ο εργολάβος, ζητά, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το ποσό των 8.000,00 περίπου ευρώ, λόγω των βλαβών που υπέστη από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή την 24-25 και 26/5. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, κατά την άποψή του ,θα πρέπει να ορισθεί επιτροπή που να εξετάσει και να κοστολογήσει τις φθορές, για τις περαιτέρω ενέργειες.
 Ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης ΠΑΣΟΗΣ , μεταξύ άλλων ,ήτησε να πληροφορηθεί, εάν το έργο είναι ασφαλισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις και ποιος φορέας είναι υπόχρεος γι΄αυτό (εργολάβος, Δήμος Αλμωπίας, ΦΟΣΔΑ κλπ). Ο παριστάμενος υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, ζητώντας από την υπηρεσία να ζητήσει έγγραφη απάντηση από την Διαχειριστική Αρχή, για το ποιος είναι υπόχρεος να ασφαλίσει το έργο.

Ο Χρήστος Χουρσόγλου,  αναρωτήθηκε ποιο είναι πιο  ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ! :
Οι ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί της Αλμωπίας από τις βροχοπτώσεις, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειές τους, ή η τυχόν ζημιά που υπέστη ο εργολάβος, ο οποίος μάλιστα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, είναι η δεύτερη φορά που αιτείται παρόμοια αποζημίωση!! Και συνεχίζοντας αναρωτήθηκε και πάλι γιατί αυτή η σπουδή και η ευαισθησία από τον Δήμο, για να εξυπηρετήσει τον εργολάβο!!

Τέλος αναφέρθηκε και πάλι στην ακατάλληλη ώρα (15.00)!! συνεδρίασης  της επιτροπής, παρά τις προτάσεις όλων σχεδόν των μελών για βραδινές συνεδριάσεις, για να απαντήσει και πάλι ο Δήμαρχος, με την δικαιολογία   των υπηρεσιών ότι δεν μπορούν να παρίστανται σ΄αυτές εκτός ωραρίου εργασίας .

Τελικά κατά την ψηφοφορία… πέρασε το θέμα με τις θετικές ψήφους των

 Δημήτρη Μπίνου,
Στέφανου Αβραμίκα,
Δημήτρη Πασόη
και Δέσποινας  Καλδερεμτζή,
Λευκό ψήφισαν οι:
 Χρήστος  Χουρσόγλου
και  Απόστολος Ουργαντζόγλου.
Ο Δήμαρχοςπάντως διευκρίνησε ότι , ψηφίζεται το θέμα με την προϋπόθεση να ζητηθεί έγγραφη απάντηση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή για το ποιος φορέας είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει το έργο για φθορές από δυσμενείς καιρικές κλπ συνθήκες. 


Με πληροφορίες και από την ifonitispellas.gr

1 σχόλιο:

  1. Εγώ ξέρω ποιος θα είναι υποψήφιος να διοικήσει στις επόμενες εκλογές.
    Σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου, ο Δημήτρης Βέσκος, ω ναι ο Άγιος των Προμάχων, έκανε περατζαδα από όλα τα τραπέζια των καφετεριών και ταβερνών στους Προμάχους. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι, πως οι δύο τελευταίες του "στάσεις" ηταν αρκετά μεγάλες σε διάρκεια. Στη δεύτερη μάλιστα, στην οποία ήταν και ο σύζυγός της προέδρου της τοπικής κοινότητας, στρογγυλοκάθησε περί τη μία με μιάμιση ώρα συζητώντας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, οι Πρόμαχοι και τα χωριά της ανατολικής Αλμωπίας. Επίσης άφησε υπόνοιες για παρασπονδίες από την Διοίκηση Μπίνου στα Λουτρά !

    Δημήτρη, μπορείς ... ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ !


    Υστερόγραφο: Να προσέχεις όμως Άγιε των Προμάχων, γιατί στις ντομάτες μπορεί να βάλουν και λεπίδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)