Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


 

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση  αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο που περιλαμβάνει την επισκευή περίφραξης και διαμόρφωση αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Προμάχων, μετά από τις συνεχείς οχλήσεις των υπευθύνων    αλλά και   γράμμα που είχαν στείλει τα παιδιά στον δήμαρχο.


Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει την καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και την κατασκευή νέου τοιχίου το οποίο θα επενδυθεί από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο. Επίσης θα τοποθετηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα και πόρτες στις εισόδους. Στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου θα κατασκευαστεί διάδρομος με επίστρωση πλακών τσιμέντου, θα επενδυθεί το υφιστάμενο δυτικό τοιχίο με το ίδιο υλικό της περίφραξης και θα τοποθετηθούν δύο καθιστικά με σκελετό από χυτοσίδηρο.

Παράλληλα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγρασία που παρατηρείται εσωτερικά του κτιρίου, ο ακάλυπτος πίσω χώρος θα διαστρωθεί με κονιόδεμα και θα γίνει επάλειψη με μονωτικό υλικό, καθώς επίσης θα τοποθετηθεί το απαιτούμενο κανάλι περισυλλογής των νερών. Τέλος, θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακες και ο τοίχος θα επενδυθεί με υλικό όμοιο της περίφραξης και θα γίνουν εργασίες επιχρισμάτων και εξωτερικών χρωματισμών σε τμήματα της πρόσοψης της αποθήκης, ώστε αυτός ο χώρος να γίνει και επισκέψιμος από τους μαθητές για μελλοντική χρήση.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 27.963,49 ευρώ (με το ΦΠΑ) από τη ΣΑΤΑ σχολικών.




  Συντήρηση των κτιρίων Δημοτικού
 Σχολείου και Νηπιαγωγείου Προμάχων.








Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο που αφορά στη συντήρηση των κτιρίων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Προμάχων.

Στα παραπάνω σχολικά κτίρια υπάρχουν φθορές στα επιχρίσματα λόγω της υγρασίας και της παλαιότητας. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η καθαίρεση αυτών σε κάποια σημεία και η αποκατάστασή τους. Επίσης, θα γίνει χρωματισμός τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές επιφάνειες. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες επιστρώσεων πεζουλιών με μάρμαρο στα τμήματα που λείπουν ή είναι σπασμένα, επενδύσεις τοίχων σε ορισμένα τμήματα των wc-χολ, θα μπουν πλακάκια στους νιπτήρες, ενώ θα γίνουν και εργασίες επισκευής των υδρορροών και ελαιοχρωματισμοί σιδηρών επιφανειών.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας των σχολικών κτιρίων και η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη είναι 16.593,75 ευρώ (με το ΦΠΑ) από τη ΣΑΤΑ Σχολικών.




2 σχόλια:

  1. με την παιδικη χαρά στους σαρακηνους τι θα γινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως και με την αυλη ...(επεκταση).... του 2ου δημοτικου Αριδαιας και τα σκιαστρα που ειχαν ανακοινωθει την χρονια που περασε ακομα περιμενουμε....Επισημες ανακοινωσεις δεν εχουμε ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ,μενουμε στα λογια μονο ενω αρχιζει η νεα σχολικη χρονια...ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)