Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

 

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.


Με τη νέα ρύθμιση επιχειρείται το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών της αξιολόγησης, που δεν έχει προχωρήσει λόγω της απεργίας –αποχής που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καθώς προβλέπει κυρώσεις για όσους προϊσταμένους δεν προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους.

Στην περίπτωση δε που οι αξιολογητές δεν στείλουν εντός του χρονοδιαγράμματος τα έντυπα αξιολόγησης, αποκλείονται από κάθε περαιτέρω διαδικασία επιλογής τους ως προϊστάμενοι.

Όλγα Γεροβασίλη: Η τροπολογία δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος προϊστάμενος και να μην αξιολογεί το προσωπικό του

«Επί δεκαετίες, ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτές που έστησαν και συντήρησαν το πελατειακό, γραφειοκρατικό, ρουσφετολογικό κράτος», ανέφερε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφορικά με την τροπολογία, είπε ότι αφορά το έτος 2016 και δεν αλλάζει τον νόμο, δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, απαλλάσσει τον υπάλληλο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υπενθυμίζει στα στελέχη που είναι σε θέσεις ευθύνης, ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος προϊστάμενος και να μην αξιολογεί το προσωπικό του αν και διεκδικεί θέση προϊσταμένου και την επαύριο.

«H αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι ένα σύστημα διαφανές, αντικειμενικό, αξιοκρατικό και ο νόμος έχει όλα τα εχέγγυα», είπε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τα συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων να αναλογιστούν εάν η στάση τους δίνει κύρος στους υπαλλήλους, ή μήπως στρέφεται τελικά εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)