Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ποδαρικό με το δεξί ο Ολυμπιακός στη Euroleague

Πρίντεζης, Παπανικολάου και Αγραβάνης κάλυψαν τα κενά των Σπανούλη, Ρόμπερτς και Τιλί για το 75-64 του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, στο Ηράκλειο, για την πρεμιέρα της Euroleague.

Εξαιρετική αμυντική λειτουργία, πολυφωνία στην επίθεση και «κλειδί» τα επιθετικά ριμπάουντ (13) ήταν τα θετικά δείγματα των «ερυθρόλευκων» κι ενώ η σεζόν μόλις άρχισε. Σενγκέλια και Γκρέιντζερ ξεχώρισαν από την ομάδα του Πάμπλο ΠριτζιόνιΟ Κιμ Τιλί τραυματίστηκε στο ζέσταμα (προσαγωγοί) και δεν αγωνίστηκε.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 41-33, 60-49, 75-64
O Ολυμπιακός κυνηγούσε αρχικά στο σκορ, αλλά όταν τροφοδότησε τον Μιλουτίνοβ στη ρακέτα άρχισε να ισορροπεί. Με τον Τόμπσον στο 2, τον Παπανικολάου στο 3 και τον Αγραβάνη στο 4, οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία τους, ενώ με 6 σερί πόντους του τελευταίου η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε με 16-12 (σκορ 1ης περιόδου)Ο Ολυμπιακός άγγιξε το +12, 29-17, την ώρα που οι Βάσκοι μετρούσαν ήδη 10 λάθη, ενώ το τρίποντο του Βόιτμαν (32-22) ήταν το μοναδικό (1/4) της Μπασκόνια στο α’ μέροςΓκρέιντζερ και Σενγκέιλα κρατούσαν «ζωντανούς» (+13: 39-26, 41-28), αν δεν εκμεταλλευόντουσαν τις κακές επιλογές του οι δύο προαναφερόμενοι για το 41-33 στο ημίχρονο.
τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά
Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέλαβε δράση στις αρχές της 3ης περιόδου και έφτασε τους 12 προσωπικούς πόντους, 49-38Οι Βάσκοι μείωσαν μέχρι και -6, 49-43 και 51-45, με τον Γκρέιντζερ να ξεπερνά τους 1.000 πόντους στη Euroleague. Αγραβάνης, Παπανικολάου, Τόμπσον και ΜακΛινδιαμόρφωσαν το 60-49 (+11) στο 30ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός από το +14, 68-54, βρέθηκε στο +8, 70-62 (ο Μπόγρης είχε μπει για πρώτη φορά στο 37ο λεπτό μαζεύοντας 2 επιθετικά ριμπάουντ) κι ο Πρίντεζης ευστόχησε σε 1 βολή, ο Ουέρτας μείωσε σε 71-64. Ο Παπανικολάου κέρδισε φάουλ από τον Τιμά και με 1/2, 72-64 στα 50 δεύτεραΟ Τζάνινγκ αστόχησε για 3, ο Πρίντεζης έκανε το 74-64 και εκεί κρίθηκαν όλα.
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρότσα (Πορτογαλία), Μπάλακ (Ισραήλ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 13 (1), Μιλουτίνοβ 9, Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμπσον 8
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πάμπλο Πριτζιόνι): Βιλντόζα, Τίμα 3 (1), Βόιτμαν 11 (2), Χουέρτας 10 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7 (1), Γκρέιντζερ 12, Ποϊριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)