Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Παρουσία του Γιάννη Σηφάκη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας



 Παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη  Σηφάκη  έγινε το απόγευμα  της Παρασκευής  η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας 

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τη Τετάρτη , αλλά μετατέθηκε , λόγω του γενικού πένθους από τον θάνατο των τριών γυναικών από την Αριδαία στο τροχαίο που έγινε στον δρόμο Θεσσαλονίκης –Ευζώνων .
Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εκλιπουσών.   Με την ευκαιρία της παρουσίας  του Γιάννη Σηφάκη  τέθηκαν πολλά ζητήματα στον βουλευτή τόσο για ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης , όσο και της καθημερινότητας. Ο Βουλευτής έδωσε απαντήσεις σε όλα . Δεν έλειψαν όμως και κάποιες εντάσεις καθώς  υπήρχαν διαφορετικές απόψεις από ορισμένους προέδρους κοινοτήτων , με αντικείμενο αγροτικά  ζητήματα. Όλοι όμως αναγνώρισαν τις προσπάθειες που κάνει ο βουλευτής ώστε να επιλύονται  τα προβλήματα . Μάλιστα παραδέχτηκαν ότι τα περισσότερα που γίνονται είτε με τις προσπάθειες του βουλευτή  είτε με της κυβέρνησης είναι προς την θετική κατεύθυνση .
Εκείνο που προβλημάτισε και που σύντομα μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα , είναι η κατασκευή του φράγματοςτου  Αλμωπαίου ποταμού.
Τώρα πλέον όλοι συνειδητοποιούν  ότι η Αλμωπία , απ όπου πηγάζουν τα νερά δεν διασφαλίζεται  τίποτα , ενώ όπως δήλωσε δημόσια ο Γιάννης Σηφάκης  για τη Αλμωπία , όπως προκύπτει από τις μελέτες δεν προβλέπεται κανένα αντισταθμιστικό όφελος.



Ο Γιαννης Σηφακης ενημερωσε το Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Αλμωπιας για ολα τα σημαντικα θεματα της Πελλας και ιδιαιτερα της Αλμωπιας, για τον προαστιακο σιδηροδρομο Θεσσαλονικης - Εδεσσας μεσω Γιαννιτσων με παρακαμψη προς Αριδαια που εξαγγελθηκε απο τον πρωθυπουργο με ενταξη στο Ευρωπαικο προγραμμα Μεταφορων το 2019, για την εναρξη της μελετης απο την ΔΕΔΑ για παροχετευση φυσικου αεριου σε Εδεσσα, Σκυδρα, Αριδαια και Ναουσα απο την εξοδο φυσικου αεριου στο Ασπρο Σκυδρας Πελλας που εξασφαλισε η κυβερνηση, για το Φραγμα του Αλμωπαιου του οποιου υπεγραφη η μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων απο τον Υπουργο πριν μια βδομαδα και τα αντισταθμιστικα αρδευτικα εργα για την Αλμωπια, για την εξοδο προς τον Βορρα και τελωνειακο σταθμο απο την Αλμωπια, για την αναπτυξη της Λουτροπολης του Ποζαρ και επεκταση του χιονοδρομικου του Καιμακτσαλαν, το Καστρο της Χρυσης και την χρηματοδοτηση της αναδειξης του, το αποχετευτικο της Αριδαιας, τα αγροτικα θεματα, την ιδρυση ΕΚΑΒ στην Αλμωπια, την προμηθεια για πρωτη φορα αξονικου και την μετεγκατασταση του τεχνητου νεφρου στο Νοσοκομειο της Εδεσσας, θεματα του Κ.Υ. Αριδαιας και πολλα αλλα που τεθηκαν απο τους Δημοτικους Συμβουλους.
Εγινε πολυ γονιμος και χρησιμος διαλογος.
Πολλοι δημοτικοι συμβουλοι απο ολες τις παραταξεις μιλησαν με τον θετικοτερο τροπο για την προσπαθεια και την δραστηριοτητα του βουλευτη οπως και τα απτα αποτελεσματα της πολιτικης της κυβερνησης για την Πελλα και την Αλμωπια που τις ξαναβαζει στο χαρτη μετα απο αρκετες δεκαετιες.
Παραλληλα εθεσαν προβληματισμους σε διαφορα ζητηματα και ζητησαν απο τον βουλευτη να συμμετεχει κατα το δυνατον σε σχετικα τακτα διαστηματα στις συνεδριασεις του Δημοτικου Συμβουλιου για να τους ενημερωνει και να υπαρχει συντονισμος ενεργειων προς την κατευθυνση λυσεων σε σοβαρα θεματα που απασχολουν τους πολιτες




Όλοι συμφώνησαν να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον βουλευτή κι να συζητηθούν εκτενώς τα
προβλήματα. Από την συνεδρίαση απουσίαζε η παράταξη του Δημήτρη Πασόη, πλην του Κώστα Νικολαϊδη  που διαμαρτυρήθηκε έντονα για όσα  ανοήτως επανέλαβε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ,  ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου είχε το θάρρος να αναλάβει την εκτέλεση του αποχετευτικού , κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες. Είναι γνωστό βέβαια ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, όπως και όλες οι  διαδικασίες. Μετά από αυτό Κ. Νικολαϊδης αποχώρησε.
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ,Σίμος Σωτηριάδης , δήλωσε ότι πλέον όποιος απουσιάζει αδικαιολόγητα , σύμφωνα με ός προβλέπει ο νόμος θα διαγράφεται από δημοτικός σύμβουλος.
Το δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων αποφάσισε η αρδευτική περίοδος να αρχίσει στις
1 Μαίου και να τελειώσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των υδρονομέων θα είναι ο ίδιος με πέρισυ. Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αριδαίας , Μπούλης Ταρασίδης ζήτησε για την Αριδαία και την Υδραία να προσληφθεί ένας επί πλέον υδρονομέας , συνολικά δηλ, τέσερις . λόγω της μεγάλης έκτασης του κάμπου.
Τέλος εντύπωση προκάλεσε η λευκή ψήφος του Γ.  Χατζηγιαννίδη , της παράταξης του δημάρχου  σε θέμα  μικρής σημασίας , καθώς , όπως  δήλωσε , παρά το γεγονός ότι είχε πάρει γραπτά την εισήγηση , δεν μπορούσε να το κατανοήσει.
Ο ίδιος δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία για την παραχώρηση  χώρου στο Ίκαρο , επικαλούμενος  σχετικές διατάξεις , επειδή είχε συγγενικές σχέσεις με πρόσωπο που εμπλέκεται με τον Σύλλογο. Αυτό προκάλεσε την οργή του Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη που δήλωσε αποχή από την ψηφοφορία για τον ίδιο λόγο.
Απορίες βέβαια προκαλούνται , επειδή το αίτημα ήταν από Σύλλογο και όχι από φυσικό πρόσωπο. Προφανώς ο Δήμος πρέπει στο εξής να επανεξετάσει πολλές αποφάσεις του για παραχωρήσεις χώρων , διότι εμμέσως πλην  σαφώς δίνεται η εντύπωση ότι λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι ως σύλλογοι







2 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ.ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατα τα αλλα ,ολα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)