Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πού θα επενδύσει ο Σαββίδης μετά την ΣΕΚΑΠ...


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ  ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΖΑΡ
 
 

Στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων, καθώς και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, αποφάσισε να...
επικεντρώσει τις επενδυτικές δραστηριότητές του ο όμιλος Dimera Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μετά την πώληση της Donskoy Tabak -στην οποία ανήκει και η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της Ξάνθης- έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Τις προθέσεις της εταιρείας γνωστοποίησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, Αρτούρ Νταβιντιάν, ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Donskoy Tabak διήρκεσαν πάνω από έναν χρόνο. Επρόκειτο για μια «απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση», για την οποία πάντως εκκρεμεί η έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Dimera Group αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

Η ΣΕΚΑΠ, που είχε αποκτηθεί από τον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη τον Μάρτιο του 2013, αναμένεται να περάσει στα χέρια της ιαπωνικής JTI κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού ολοκληρωθεί η σχετική ρυθμιστική εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη έχει πραγματοποιήσει σειρά επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρεία του ομίλου, Belterra Investments LTD, συμμετέχει με ποσοστό 20% στο κοινοπρακτικό σχήμα που αποκτά το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Στον όμιλο ανήκει -εκτός από τον ΠΑΟΚ- το ιστορικό ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε ανακαίνιση κόστους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Τον Αύγουστο του 2017 η Belterra είχε συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 70% των μετοχών της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Σουρωτή ΑΕ, ενώ ο όμιλος έχει επίσης αποκτήσει μια σειρά από κτήρια-σύμβολα της Θεσσαλονίκης: το "κόκκινο σπίτι", στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας 31 και Ερμού 52, τη Βίλα Ζαρτινίδη στα ανατολικά της πόλης και το αρχοντικό επί της Βασιλίσσης Όλγας, που είναι γνωστό ως "κτήριο του ΝΑΤΟ" ή "Ερυθρός Σταυρός". Παράλληλα, ο επιχειρηματίας έχει αποκτήσει έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής...





1 σχόλιο:

(3)