Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Συνέντευξη τύπου του υφυπουργού παιδείας στην Έδεσσα




Με την σημερινή του επίσκεψη στο ΕΠΑΛ της Έδεσσας,ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης
Μπαξεβανάκης,ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στον Ν.Πέλλας.
Ο κ.Μπαξεβανάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς και να συνομιλήσει μαζί τους για τα διάφορα θέματα,που αφορούν ειδικότερα την επαγγελματική εκπαίδευση στην Πέλλα,καθώς ο ίδιος είναι αρμόδιος Υφυπουργός στα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα ο κύριος Μπαξεβανάκης,παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του Νομού,στην διάρκεια της οποίας ιεράρχησε τις αναγκαιότητες που μπορούν να υλοποιηθούν στο Νομό Πέλλας.

Αυτό που για τον ίδιο έχει πρώτιστη σημασία είναι η κατασκευή του κτιρίου για την στέγαση Μουσικού Σχολείου στα Γιαννιτσά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Μουσικό Σχολείο στα Γιαννιτσά εδώ και 20 χρόνια στεγάζεται σε λυόμενο κτίριο.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός το Μουσικό Σχολείο στα Γιαννιτσά,έχει ενταχθεί στις πρωτεραιότητες της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικοδόμησης με την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.(ΣΔΙΤ)

Ακόμα αναφέρθηκε στο αίτημα υλοποίησης για την λειτουργία εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα,χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει κάτι παραπάνω,σε ότι αφορά τον χρόνο υλοποίησης του αιτήματος.

Παράλληλα όπως είπε, διερευνήθηκε και το αίτημα της Σκύδρας για την λειτουργία ΕΠΑΛ στην περιοχή.

Τέλος όπως είπε με τους εκπαιδευτικούς συζήτησε και το αίτημα των διορισμών συναδέλφων τους στα σχολεία. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,θα γίνουν ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί αναλυτικά σε αυτό.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τόνισε, ότι εντόπισε και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ και ειδικότερα στο ΕΠΑΛ της Έδεσσας. Εδώ έγινε αναφορά ότι τα εργαστήρια δεν έχουν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την μαθητεία των σπουδαστών,με αποτέλεσμα το ίδιο το σχολείο να βγαίνει στην αγορά και να ζητά χορηγίες από ιδιώτες,προκειμένου τα παιδιά να μάθουν αυτό που πρέπει.

Ο ίδιος είπε,ότι για αυτό το θέμα θα εγκριθεί πρόγραμμα εξοπλισμού για τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ αξίας 25.000.000 ευρώ.

Ο κύριος Μπαξεβανάκης θεώρησε πολύ μικρό το ποσό, καθώς αυτό αφορά όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας, ωστόσο διευκρίνισε ότι μέσα από αυτήν την διαδικασία θα πρέπει να ωφεληθεί και το ΕΠΑΛ της Έδεσσας.

Πολύ ενδιαφέρον είχε ,όταν ο κύριος Υφυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις του Υπουργείου με την Εκκλησία σε ότι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Όπως τόνισε ”Υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Εκκλησία. Ο καθένας όμως θα πρέπει να προσδιορίσει τον ρόλο του. Την πολιτική σε ότι αφορά για το τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία την αποφασίζει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση και όχι η Εκκλησία”

Ακόμα είπε και για το θέμα που αφορά τις σχολικές καθαρίστριες, με τις οποίες είχε ολιγόλεπτη συνάντηση.

Ο κ.Μπαξεβανάκης τόνισε ότι είναι άδικο να πληρώνονται κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και στο τέλος της χρονιάς και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες κάθε δίμηνο.





Στην συνέντευξη τύπου,παρόν ήταν και ο κύριος Σηφάκης ο οποίος με την σειρά του τόνισε πως τέθηκε στα υπόψιν του Υφυπουργού και το θέμα που αφορά την λειτουργία Αποκεντρωμένου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη της Έδεσσας, το οποίο θα παρακολουθούν πτυχιούχοι των ΕΠΑΛ από όλη την χώρα για μια διετία.



Όπως τονίστηκε,αν δρομολογηθούν αίσια οι εξελίξεις.τότε το 2019 η Έδεσσα θα διαθέτει τέτοιο τμήμα.

Κλείνοντας ο κ.Μπαξεβανάκης,ανέφερε ότι κάτω από τις μνημονιακές πιέσεις,γίνεται το καλύτερο δυνατό στον τομέα της παιδείας και προς όφελος πάντα των παιδιών.

 ΠΗΓΗ   EDESSAIKA.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)