Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ







Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της ΔΔΕ Πέλλας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας

“Οι μαθητές… επιχειρούν”


Οι μαθητές παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες και κατασκευές τους, τα βήματα για το στήσιμο των εικονικών τους επιχειρήσεων, τα επιχειρηματικά σχέδια που κατέστρωσαν, τις στρατηγικές προώθησης των προϊόντων τους, το οργανόγραμμα της επιχείρησής τους και τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος, έκαναν την ανάλυση SWOT και δημιούργησαν την δική τους ιστοσελίδα για την ηλεκτρονική διακίνηση των προϊόντων τους. Επιχειρήσεις και επαγγέλματα του παρελθόντος παρουσιάσθηκαν με θεατρικό δρώμενο από το ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών.

Βασικός στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η καλλιέργεια και η απόκτηση

επαγγελματικών δεξιοτήτων που απαιτεί η νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δ/ντης της ΔΔΕ Πέλλας, κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Σαραφούδης Παναγιώτης .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές μας που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκλησή μας και συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Οφείλουμε ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους

κ. Κωνσταντινίδη Άρη (εταιρεία “Vamma del Sol” που παρουσίασε τη δική του ιστορία Επιχειρηματικότητας),

τους νεαρούς startuppers Χάρη Γερεμτζέ και Δημήτρη Μουστάκα (που μίλησαν για την νεοφυή επιχειρηματικότητα ) και τον

κ. Καγιάννη Χρήστο (που παρουσίασε τον Σχολικό Συνεταιρισμό του Σχολείου του και τα παιδαγωγικά οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες δράσεις).

Πολλά συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις στις ομάδες των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων

30ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών ΓΕΛ Αξού, ΕΠΑΛ Κρ. ΒΡΥΣΗΣ, Γυμνάσιο Σκύδρας και ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την υπεύθυνη ΣΕΠ της ΔΔΕ Πέλλας Αθηνά Τεστέμπαση και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, ώρες 11:00- 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)