Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Γράφει ο Γεώργιος ΤΣΙΩΝΗΣ

Όλοι θέλουν κάτι καλύτερο για την Αλμωπία. Η ποιότητα ζωής μας είναι ένα διαχρονικό ζητούμενο στην πόλη της Αριδαίας και στο εκτεταμένο δίκτυο χωριών που την περιβάλει. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν καταφέραμε ούτε την πόλη της Αριδαίας να την αναμορφώσουμε, ούτε να μοιράσουμε ισότιμα τις υποδομές και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Όσα έχουν γίνει, έχουν γίνει με κόπο. Όμως, πώς θα πάμε μπροστά;

Πρόσφατα, άκουσα από φίλους μου που επισκέφθηκαν την πόλη της Αριδαίας πως είναι μια πόλη χωρίς ταυτότητα. Λυπούμαι, αλλά δεν μπορώ να διαφωνήσω με ευκολία. Ο κόσμος παραπονιέται για την βαριά επιβάρυνση της καθημερινότητάς του λόγω των έργων που γίνονται στους δρόμους: λάσπες, σκόνη, λακκούβες, αναστάτωση στην κυκλοφορία – μια εικόνα που παρατράβηξε. Όμως, πώς να αναμορφώσεις μια πόλη με σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές και στην αισθητική της συγκρότηση; Οι επισκέπτες της Αριδαίας απορούν γιατί έχουμε μείνει τόσο πίσω και για το πώς υφίστανται οι κάτοικοί της όλη αυτή την αρνητική καθημερινότητα.

Τα χωριά της Αλμωπίας είχαν κάποτε τις δόξες τους και αν μαραζώνουν ορισμένα, αυτό δεν σημαίνει πως χάθηκαν οι αναξιοποίητες πηγές ομορφιάς και οικονομικής ανάπτυξης. Σε μια Ελλάδα που την ισοπέδωσε η κρίση και η απάνθρωπη οικονομική διαχείριση που μας έχει επιβληθεί χωρίς την θέληση του μεγάλου λαού, έχουμε άδικο να ζητούμε ισορροπημένη και ισότιμη ανάπτυξη στην πόλη και την ύπαιθρο χώρα;

Ο κόσμος ψάχνει για ηγεσία και θέλει να δει την πόλη της Αριδαίας και τον τόπο της Αλμωπίας να προκόβουν σε όλους τους τομείς που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να εστιάσουμε στο μέλλον.



Νομίζω πως δεν αξίζει στην κοινωνία των ενεργών πολιτών να πνιγεί στα θολά και βρώμικα νερά των προσωπικών διαφορών για τη νομή της εξουσίας ή την υπόσκαψή της. Το βγάλσιμο των ματιών θα μας αφήσει στο τέλος όλους τυφλούς.

4 σχόλια:

  1. Η κοινωνία των ενεργών πολιτών δηλαδή οι άνθρωποι που την απαρτήζουν ας συκωθούν λίγο από τον καναπέ τους, για να συμμετέχουν σε όλα τα πεπραγμένα , καταθέτοντας την άποψη τους, όπως πολύ σωστά αναφέρει και μπράβο στον Γιώργο. Στην Αλμωπία και βασικά στον Δήμο έχουν συμβεί τόσα πράγματα επιβαρυντικά για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και όλοι μα όλοι κωφέβουν , ακόμη και αυτοί που θέλουν να ηγηθούν αλλά κρυβόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι ετοιμος για ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)