Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Στους «8» του Μουντιάλ η Σουηδία...


...μετά από 24 χρόνια...

Για πρώτη φορά μετά το 1994 η Σουηδία προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το σημερινό 1-0 επί της Ελβετίας, χάρη σε γκολ του...
Φόρσμπεργκ στο 66’, και περιμένει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι Αγγλία-Κολομβία.

Ακόμη και χωρίς τον μεγάλο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς οι Σουηδοί έγραψαν ιστορία και πήραν δίκαια την πρόκριση από τους σκληροτράχηλους Ελβετούς μετά την προσπάθεια του Φόρσμπεργκ στο 66’ που κατέληξε στα δίχτυα αφού προηγουμένως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ακαντζί και άλλαξε πορεία.

Σουηδία-Ελβετία 1-0 AP Photo/Darko Bandic
Μέτα το 1-0 των Σουηδών το ματς άνοιξε, οι Ελβετοί τα έπαιξαν όλα για όλα, δίχως ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά την πίεση που άσκησαν, ενώ στο 90+3’ ο διαιτητής Σκόμινα έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κλάεσον από τον Λανγκ (που αποβλήθηκε) αλλά η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή. και με τη συμβολή του VAR έπραξε εν τέλει το σωστό δίνοντας φάουλ έξω από την περιοχή.

Σουηδία-Ελβετία 1-0 AP Photo/Dmitri Lovetsky
Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Σουηδία (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82’ Κραφθ), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Μ. Σβένσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (82’ Ολσεν), Τοϊβόνεν, Μπεργκ (90’ Θελίν).

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λανγκ, Ακαντζί, Τζουρού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (73’ Σεφέροβιτς), Τζούμπερ (73’ Εμπολό), Σακίρι, Ντρίμιτς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)