Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


σε δημοσίευμα με τίτλο "Στα άκρα η αντιπαράθεση Δημάρχου Έδεσσας με τον Σύλλογο Πλατάνης και όχι Νησίου"



 ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΉ


ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ


Ο ιστότοπος "Αριδαία Γεγονότα" δημοσίευσε ένα εντελώς ανυπόστατο κείμενο, στο οποίο φέρομαι να έχω απειλήσει ή προειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πλατάνης να μην παίξουν στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής "τοπική παραδοσιακή μουσική με λόγια στο τοπικό ιδίωμα". Μάλιστα στο κείμενο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος μου απάντησε και ο κειμενογράφος στο τέλος αναρωτιέται "να δούμε τι μέλλει γενέσθαι".
Καταρχάς οφείλω να διαψεύσω αυτό το κείμενο, ως εντελώς ανυπόστατο! Ποτέ δεν ζήτησα από κανέναν Πρόεδρο, από κανέναν Πολιτιστικό Σύλλογο και από κανέναν φορέα να παίξουν ή να μην παίξουν συγκεκριμένη μουσική.    (  σ.σ Δεν διευκρινίζει όμως ο κ. Δήμαρχος αν το ίδιο ισχύει και τα τραγούδια στο τοπικό ιδίωμα)
Τιμώ και σέβομαι την παράδοση του τόπου μας και δεν θέλω να κάνω κουμάντο σε κανέναν, πολύ δε περισσότερο να φτάσω να απειλώ φορείς ότι θα στείλω την Αστυνομία, όπως αναφέρεται στον υπέρτιτλο του κειμένου.
Επιπρόσθετα, τρανή απόδειξη των ισχυρισμών μου είναι ότι πρώτοι οι Πρόεδροι της Πλατάνης και του Νησίου, με τους οποίους διατηρώ άριστες σχέσεις, με ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο κείμενο, ενώ σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Έδεσσας πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στους χώρους που θα διενεργηθούν οι εκδηλώσεις.
Θέλω όμως να επεκταθώ λίγο περισσότερο, διότι πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με αυτά τα θέματα. Δεν είναι ένδειξη σοβαρότητας να λέγονται ψέματα για τόσο ευαίσθητα θέματα, με στόχο λίγα like ή μερικά σχόλια. Εκτός αυτού, στην περιοχή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και κανένας νουνεχής πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα ανυπόστατα περιγράφονται στο κείμενο του ιστοτόπου "Αριδαία Γεγονότα".


Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας



Υ.Γ. Σκόπιμα στην απάντησή μου αναφέρομαι στο δημοσίευμα με τη λέξη "κείμενο" και όχι με τη λέξη "ρεπορτάζ", διότι εάν ήταν ρεπορτάζ θα είχε έστω και λίγα ψήγματα αλήθειας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο για την απάντηση και για το μάθημα δημοσιογραφίας στο Υ.Γ. Φαίνεται ότι το έχουν όλοι οι Δήμαρχοι να είναι και καθηγητές δημοσιογραφίας. Δεν είναι καθόλου κακό. Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Γιάννου ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με αυτά τα θέματα. Πράγματι  «στην περιοχή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας»  και οι δημοσιεύσεις   μας είναι δημόσιες  , όπως και οι δηλώσεις του Δημάρχου,ο κάθε νουνεχής πολίτης βγάζει τα συμπεράσματά του.

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ που ΤΟ «ΚΕΊΜΕΝΟ» , όπως ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ο Δήμαρχος , δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα .  Φυσικά αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος ότι δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά και όσα γράψαμε τα είδαμε στον ύπνο μας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμιά παρέμβαση  στον Σύλλογο της Πλατάνης.
Οι άνθρωποι του  Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης που υπολειτουργεί ουσιαστικά ,είχαν ξαφνικά χθες Τρίτη το βράδυ έκτακτη συνάντηση , αλλά δεν έβγαλαν καμιά ανακοίνωση . Περιμένουμε και την δική τους άποψη ,αλλά κυρίως των διοργανωτών .
Μακάρι ο Δήμαρχος να βοηθάει τους συλλόγους όπως δηλώνει και δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε . Χαιρόμαστε , που ο δήμαρχος διευκρινίζει κατηγορηματικά ότι «Ποτέ δεν ζήτησε από κανέναν Πρόεδρο, από κανέναν Πολιτιστικό Σύλλογο και από κανέναν φορέα να παίξουν ή να μην παίξουν συγκεκριμένη μουσική.»

11 σχόλια:

  1. Στον άγρα γιατί ακυρώθηκε η γιορτή κερασιού μπορείς να μας πεις δήμαρχε??
    Άρχισες να καταλαβαίνεις ότι αν πας κόντρα σε αυτά τα πράγματα έχεις τελειώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δήμαρχε τράβα και καμιά μήνυση δεν παίζουν με αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den exei oyte ntroph oyte tsipa. otan o idios xrhsimopoiei thn ekfrasi "skopianoi" gia edessaioys deixnei poso fanatismenos einai se varos ton entopion, poy theloyn na tragoydane ta tragoydia toys. kanenas edessaios den hrthe apo ta skopia kai ego den gnorizo kanenan na dhlonei skopianos. vevaios einai vrisia kai os tetoia thn xrhsimopoiei o prosorinos dhmarxos, poy aposkopei sthn sygkentrosi ton akrodexion en opsi ypopsifiotitas gia voyleyths. Hmoyn kai ego aytikoos (tyxaia) stis apeiles toy stis metskes, poy eixan valei anoixth akroash kai ton akoygan 15 diorganotes ths tzoybrinkas. Apeiloyse me thn astynomia kai thn pyrosbestikh an tha tragoydoyse h orxhstra, mexri poy toy yposxethikan oti den tha tragoydhsoyn, meta 1 ora omos ton egrapsan kanonika, kai tora mas kanei thn athoa peristera, epeidh tha ton tsimpisei o nomos peri ratsismoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/07/17/1-619/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε σκαβοσκυλα γαμισακι που σας χρειαζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς το βιολί σας...Όλη η Ελλάδα,με το σκηνικό της Τζάκρη στις περιβόητες αρκούδες και όλα τα πολύ ωραία λόγια που λένε τα συγκεκριμένα τραγούδια,καταδικάστηκαν από όλους τους νοήμονες ανθρώπους και εσείς λέτε τα δικά σας.Λίγο ιστορία να ξέρατε,θα καταλαβαίνετε ότι όπως Υπάρχουν τα ποντιακά,τα θρακιώτικα,τα βλάχικα κτλ Υπάρχουν και τα εντοπικα.Άλλο μία διαλεκτος και άλλο μια εθνικότητα που προσβληθηκατε κιόλας..Θα ακούμε τα τραγουδάκια περί διωγμό Ελλήνων και θα χαιρόμαστε σαν ηλίθιοι..Άντε Ξεκαθαρίστε πέντε πράγματα και μετά μιλήστε.Δήμαρχε κάνε καμιά μήνυση,μπας και συνέλθουν,τόσο τους κόβει..Δούρειος ίππος του ουράνιου τόξου γίνανε και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποια νομική βάση να κάνει μήνυση ο δήμαρχος; Ότι παρεμβαίνει σε συλλόγους για τα τραγουδια στη ντόπια γλώσσα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον. Αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες δημάρχου. Απλά, κινδυνεύει να τον πιάσει ο αντιρατσιστικός νόμος!

      Διαγραφή
    2. 1:54 τι το ανακατεβεις το παλαι ποτέ το φλωρινιωτικο κομμα του ουρανιου τοξου και απο που σχετιζεται με τα ηθη τα εθιμα και την παραδοση της εδεσσας και της αλμωπίας? Αυτές οι δυο περιοχες εχουν αυτον τον παραδοσιακό πλούτο που δεν ηρθε ουτε απο τα σκοπια ουτε απο την βουλγαρία. Η εδεσσαιικη διάλεκτος αρχίζει απο τα βρυτά, Νησί, Καρυδιά, Κορυφή κλπ και φθάνει μεχρι θεσσαλονικη και γευγελή. Απο τα ξανθόγεια και πέρα υπάρχουν εμφανείς διαφορές σε όλα.

      Διαγραφή
  7. tou paei to akrodexio sakaki tou blaxou na dw stis ekloges pws tha to allaxei otan den tha ton theloun se kanena ntopio xwria me ayta pou kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έγινε εχθες στο νησι ρε δήμαρχε;
    Κατα τα αλλά δεν απειλεις
    Δύο οανηγπανη εωε τώρα
    Άγρα και νησί και τους δύο με απελεςα τους έβγαλες
    Ντροπή σου και να ξες ότι ο κυκλκύ τελείωσε με το χειρότερο τρόπο που θα σε στιγματίζει για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στην καρυδιά (τειβο) τι εγινε ? τον πηραν με τις πέτρες για δευτερη φορά ? για τα ποτισματα ? γιατί άμεσα για τα τραγουδια δεν νομιζω. τον περισωσανε λεει οι κολητοί του, γιατί του ορμηξαν ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)