Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ταφόπλακα Για Την Ανάπτυξη Της Κεντρικής Μακεδονίας Οι Διατάξεις Του Χωροταξικού


ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ
 ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ  
ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ
 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ






Το νέο χωροταξικό, από τη μία πλευρά ερημώνει τη Δυτική Θεσσαλονίκη, με την παράνομη ερμηνεία της συνθήκης Σεβέζο και από την άλλη καταδικάζει τις εταιρείες σε μετεγκαταστάσεις και λουκέτα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Τη φωνή τους απέναντι στο χωροταξικό που αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση επιχειρήσεων χαμηλής και μέσης όχλησης από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, «υψώνουν» 311 μεγάλες επιχειρήσεις – που εκπροσωπούνται από 15 μεγάλες επιχειρήσεις - κι Ενώσεις Πολιτών της Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας.
Πρόκειται για μία απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ψηφίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018, αναρτήθηκε στις 13 του ίδιου μήνα κι αφορά 3.000 περίπου επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια Σε ανακοίνωσή τους, οι επιχειρηματίες και οι Ενώσεις Πολιτών, χαρακτηρίζουν «εφιάλτη και ταφόπλακα» την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι «τα λουκέτα – μετεγκαταστάσεις θα ερημώσουν όλη την περιφέρεια, σε μία περίοδο, μάλιστα, που η χώρα και η περιοχή περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη από επενδύσεις.
Κι όλα αυτά, όταν στην ευρύτερη περιοχή οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν είναι πολλές χιλιάδες κι απασχολούν 15.000 εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν ήδη 400.000 τ.μ. κενά κτίρια».
Από την άλλη πλευρά η παράνομη εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας Σεβέζο θα οδηγεί μαθηματικά σε ερήμωση στη Δυτική Θεσσαλονίκη γιατί από τη μια δεν προβλέπει μέτρα ασφαλείας για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, ενώ ακόμη χειρότερα παράνομα προβλέπει και νέες εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης Σεβέζο, μέσα στον αστικό ιστό κατ' αντίθεση της Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ του Υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του ΦΕΚ που απαγορεύει τις νέες Σεβέζο στον αστικό ιστό.
Ενυπόγραφα έχουν αντιδράσει οκτώ βουλευτές όλων των κομμάτων, τέσσερις ευρωβουλευτές, πέντε δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, επί τέσσερα χρόνια η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τέσσερις μεγάλοι οικονομικοί φορείς.
Οι επιχειρηματίες, που αντιτίθενται στην απόφαση - κι αντιπροσωπεύουν το μισό ΑΕΠ της Περιφέρειας της Κ.Μακεδονίας- προέρχονται από διάφορους κλάδους της επιχειρηματικότητας: την πτηνοτροφία, την οινοποιία, τη γαλακτοβιομηχανία, τη χαλβαδοποιία, τις καπναποθήκες, την κονσερβοποιία και τα real estate κ.λπ. Οι ίδιοι μάλιστα, εισηγούνται διορθώσεις στις καταστροφικές διατάξεις του χωροταξικού, λέγοντας ότι έτσι θα προληφθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που θα προκαλέσουν τα λουκέτα και η φυγή των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι μεγαλύτερο πρόβλημα θα αποτελέσει η εκκένωση της πόλης.
Συμπληρώνουν, δε ότι «το εν λόγω χωροταξικό, προκαλεί διχασμό και διχόνοια στους Έλληνες, καθώς «ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» και εξηγούν ότι: «Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προβλέπει ευνοϊκούς όρους και οδηγεί σε περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ η Δυτική Θεσσαλονίκη παραμένει παιδί ενός κατώτερου Θεού».
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «Σκανδαλωδώς εξαιρείται η Ανατολική Θεσσαλονίκη, τη στιγμή μάλιστα που δεν ισχύουν τα ίδια ούτε στην Αττική, αλλά ούτε και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην ανακοίνωσή τους, οι 311 επιχειρήσεις κι Ενώσεις Πολιτών προτείνουν ως λύση: «Να ανατραπούν και να διορθωθούν οι διατάξεις της απόφασης και να ακουστούν οι επιχειρήσεις και να υιοθετηθούν οι απόψεις, όπως έχουν επίσημα προταθεί από το Ρυθμιστικό της Αττικής και από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για τις Εβέζο», καθώς όπως λένε: «Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με επενδύσεις. Στην Αθήνα και Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπονται ενθάρρυνση και εγκατάσταση της χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την περιφέρεια, ενώ για τις Σεβέζο προβλέπονται μέτρα ασφαλείας εντός ορίων και όχι νέες Σεβέζο υψηλής όχλησης στον αστικό ιστό».
Την ανακοίνωση υπογράφουν 15 επιχειρηματίες, οι οποίοι εκπροσωπούν τις 311 συνολικά εταιρείες, που διαμαρτύρονται και ζητούν τις άμεσες διορθώσεις των καταστροφικών διατάξεων το χωροταξικού. Πρόκειται για τους: Βιδάλη Νίκο, Ευστρατίου Ανδρέα, Κούπα Σωτήριο, Κλειδαρά Αθανάσιο, Λαδένη Ελένη, Μπόγια Χρήστο, Ναξιάδη Μενέλαο, Νικολαίδου Έλλη, Νιτσιάκο Θεόδωρο, Πρωτοφανούση Νίκο, Σουκιούρογλου Χρήστο, Τσεκλίδη Νικόλαο, Στρατάκη Γεώργιο, Χατζόπουλο Ελευθέριο, Φιλίππου Νίκο.




real.gr/


Γεννάται φυσικά το ερώτημα  τι κάνει η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Τι κάνουν οι δήμαρχοι της Πέλλας που πρωτοστάτησαν  στα συλλαλητήρια, Τι κάνουν οι ....πολιτιστικοί σύλλογοι που ξαφνικά ξύπνησαν με αφορμή την  συνθήκη  των Πρεσπών;
Υπάρχει περίπτωση κάποιος να βγάλει κάποια φωνή;

3 σχόλια:

  1. σε ενοχλούν σαμάνδη τα συλλαλητήρια για τη μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου κακόβουλα και πλέον αντικειμενικά μπορούμε να υποθέσουμε ότι η σιωπή αυτή αντικατοπτρίζει δύο τινά: αφ' ενός έχουν συμφέροντα πολιτικά ή οικονομικά που επιβάλλουν αυτή τη σιωπή και αφ' ετέρου δεν διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για να αντιληφθούν και να επιληφθούν του θέματος.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο όταν η συμφορά χτυπάει την δική μας πόρτα αντιδρούμε και ποτέ δεν προλαμβάνουμε, αφήνουμε πρώτα να συμβεί και μετά προσπαθούμε να διορθώσουμε.
    Βλέπετε, η πρόληψη είναι δωρεάν ενώ η συντήρηση και η αποκατάσταση κόβουν τιμολόγια κανονικά και μαύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση στον Ανώνυμος18 Αυγούστου 2018 - 4:46 π.μ.Που βλέπεις ότι με ενοχλούν τα συλλαλητήρια; Με ενοχλούν όταν δεν γίνονται και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ζωή μας. Σταματήστε την ίδια καραμέλλα , δικαιολογώντας έμμεσα αυτούς τους δολοφόνους της ανα΄πτυξης με το αγγελικό πρόσωπο


    Πέτρος Σαμάνδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)