Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ρεαλιστικός και ουσιαστικός ο Δ. Ασβεστόπουλος



Αστέριος Τριάντελλας;
ΕΘΕΣΕ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ 
ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ



ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΡΟ- ΡΟΥΦΙΑΝΟ 
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 
ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ
 ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ 
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΕΛΛΑΣ






Σειρά πολλών θεμάτων έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας την Τετάρτη  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ασβεστόπουλος.
Ζήτησε να πληροφορηθεί τι θα γίνει με το Αναψυκτήριο των Λουτρών Πόζαρ . Αν θα γίνει νέα δημοπρασία, ή αν συνεχίσουν οι ίδιοι ενοικιαστές. Πρότεινε ακόμα να γίνουν κάποιες διευθετήσεις ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την θέα και κατά μήκος του ποταμού , στο ύψος του αναψυκτηρίου.
Ο  Δήμαρχος απάντησε ότι  οι ενοικιαστές  έχουν άλλα δύο χρόνια από την σύμβαση που υπογράφηκε. Είναι άψογοι στις υποχρεώσεις τους, συνεργάσιμοι και τυπικοί στην πληρωμή των ενοικίων.
Για τον Πεζόδρομο στην Αριδαία , ζήτησε να γίνει μια τέτοια διευθέτηση ώστε να κάνουν την δουλειά τους  και οι επαγγελματίες , αλλά να  μην εμποδίζονται και οι πεζοί.

Πρότεινε να γίνει ο πεζόδρομος της Αριδαίας, πραγματικός πεζόδρομος και όχι να επικρατεί αλλαλούμ.
 Σχολίασε την ασύστολη προβολή της ΔΕΥΑ που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, σε συγκεκριμένα μέσα , που δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση των πολιτών , αλλά με την προσωπική προβολή του Προέδρου της ΔΕΥΑ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  υπεραμύνθηκε της τακτικής του και έκανε λόγο για ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών, Δεν απάντησε όμως για ποιον λόγο αυτό γίνεται μόνο από συγκεκριμένο μέσο  και όχι από όλα όπως επιβάλλει ο νόμος και η δεοντολογία. Σε αυτό τεράστια ευθύνη έχει και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ , που δεν αποκλείεται να εμπλακεί σε ποινικές περιπέτειες , αφού άλλα τοπικά ΜΜΕ , ΄χουν έτοιμες προσφυγές στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να εφαρμοστεί  η νομοθεσία που ισχύει.
Ο Δ, Ασβεστόπουλος ζήτησε ακόμα να διευκρινιστεί το καθεστώς ρευματοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών  στην Κάτω Κορυφή. Κατά την άποψη του , τόνισε ότι  όλα πρέπει να συζητηθούν για να μην δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης ή διαπλοκής.Στη περίπτωση αυτή δεν λειτούργησαν καλά ούτε οι υπηρεσίες του Δήμου, ούτε οι αιρετοί. Εκτίμησε ότι οι σταθμοί δεν μπορεί  να λειτούργησαν αυθαίρετα  και με το ΄έτσι θέλω. Ασφαλώς από την πλευρά τους υπήρξε ένα είδος νομιμότητας. Όλες οι υπηρεσίες γνώριζαν ακριβώς τι συνέβαινε.
Για το συγκεκριμένο θέμα ,υπήρχε και σχετικό αίτημα από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ , που ζητούσε να πληροφορηθούν οι πολίτες μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου για το καθεστώς που επικρατούσε  στην Κορυφή.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορούν να δοθούν αυτή την στιγμή στοιχεία , διότι εκκρεμεί δικαστική διερεύνηση για το θέμα.
Πρόκειται για δικαστική διερεύνηση μετά από καταγγελία  που έγινε μόνο σε βάρος του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ ,από τα δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς  που  έχουν αναμεταδότες  στην περιοχή.Την καταγγελία υπέγραφε πρόσωπο με το ψευδώνυμο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΕΛΛΑΣ
Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν κατονομάσει  ως καταγγέλλοντα  τον  Γεώργιο Σαββίδη δημοτικό σύμβουλο , υπάλληλο του ΟΑΕΔ Αριδαίας επί σειρά ετών γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Αλμωπία,με καταγωγή τον Προφήτη Ηλίας Σκύδρας, ο οποίος κοκορευότανε ότι γα...ει   τον Σαμάνδη.
Έγινε δε μετά την ενυπόγραφη καταγγελία, πριν δύο χρόνια περίπου,   του Παράσχου Τσάνταλη για τον Γ. Σαββίδη που δημοσίευσε η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ , που εξέδιδε η ιδιοκτήτρια του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ  , σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος σύμβουλος είχε πάρει ( και παίρνει)  παράνομα πολλά χρήματα από  ψεύτικες δηλώσεις  καλλιέργειας καλαμποκιών . Μάλιστα αντί να μηνύσει τον Π. Τσάνταλη , μήνυσε την εφημερίδα που τη δημοσίευσε. Η τύχη της μήνυσης είναι άγνωστη μέχρι σήμερα.
Στο δε πόθεν έσχες  του που δημοσιεύτηκε υπάρχουν  αποκτήματα που δεν δικαιολογούνται με τίποτα. ( Πάνω από δέκα σπίτια  ΚΛΠ) Για τον Γιώργο Σαββίδη υπήρχε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων , αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις  που τα πάντα κινήθηκαν γρήγορα.
Η  αντιμετώπιση αυτή έδωσε την εντύπωση στην τοπική κοινωνία ότι ο συγκεκριμένος που είναι και κρατικός υπάλληλος σε έναν ευαίσθητο οργανισμό ,’οπως ο ΟΑΕΔ, έχει το ακαταδίωκτο και ατιμώρητο. Είναι χαρακτηριστικό για την ...πλουσια δράση του με την εξαπάτηση του δημοσίου , επιβραβεύτηκε από τον Δήμο Αλμωπίας με το αξίωμα του Αντιδημάρχου και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ. Για τα έργα και ημέρες  στις εικονικές δηλώσεις καλλιέργειας καλαμποκιών , που αποτελούν καραμπινάτα ποινικά  δικήματα έχει ενημερωθεί προ πολλού έγγραφα και το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας από τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Εξαπλατάνου  και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  Παράσχο Τσάνταλη. Για την δράση του στα καλαμπόκια  δεν έδειξε μέχρι σήμερα καμιά ευαισθητοποίηση ούτε η προϊσταμένη του στη τοπική υπηρεσία , ούτε ο ΟΑΕΔ. Ούτε φυσικά και κανένας βουλευτής . Έχουν βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα  και τα κρατικά  προγράμματα. Ο ίδιος αποφεύγει να απαντήσει  μέχρι  να παραγραφούν τα διάφορα αδικήματα και μετά να κινηθεί, γιατί τώρα φοβάται μήπως τον τσιμπήσουν . Για αυτό δεν έχει δώσει καμία απάντηση δημόσια . Ούτε το έκανε και στο δημοτικό συμβούλιο , όπου τα έγγραφα που κατέθεσε ο Παράσχος Τσάνταλης ήταν καταπέλτης.
Ο  Δ. Ασβεστόπουλος τόνισε ακόμα ότι για τους αγρότες δεν έγινε τίποτα . Ούτε ένα μέτρο στην άρδευση . Ο Δήμαρχος το παραδέχτηκε , υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στην έλλειψη πόρων.


1 σχόλιο:

  1. Δέν χρειάζετε πολύ μυαλό ούτε μεγάλη φαντασία, με ελάχιστο ψάξιμο καταλαβαίνεις ότι είναι ο μόνος που μπρορεί πρώτον να κερδίσει τον Μπίνο με άνεση, δεύτερο συμαντικό μπορεί να βάλει μία τάξη στις υπηρεσίες του Δήμου και τρίτον είναι πραγματιστής με φαντασία και μπρορεί να προσφέρει. Τον ξέρω ελάχιστα, δεν τον ψήφισα ούτε θα τον ψηφίσω γιατί ανήκει σε άλλους πολιτικούς χώρους απ ότ ότι εγώ. Έχω πάει σε πολλά δημοτικά συμβούλια και έβγαλα αυτό το συμπέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)