Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Καταγγελία για τις φασιστικές επιθέσεις στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ


Ήταν επόμενο! Μετά τις δηλώσεις για δήθεν προδοσία των Βουλευτών που δήλωσαν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν την  Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατά την γνώμη τους εξυπηρετεί τα Εθνικά μας συμφέροντα, ήρθε η ώρα των τραμπούκων.

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη και στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη από ακροδεξιούς χθες. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, όλοι οι πολίτες στέκονται αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Ν.Δ. η οποία αποφεύγει μέχρι στιγμής,  να καταδικάσει τις φασιστικές δολοφονικές μεθόδους των ακραίων στοιχείων. Καλούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες και τους δημάρχους του Νομού Πέλλας να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που στοχεύουν απευθείας την δημοκρατία.
Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει με τους φασίστες και με όρους παρακράτους. Πολώνουν το κλίμα όσοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν. Διχάζουν τον κόσμο και δηλητηριάζουν τους πολίτες με ψέματα αποκρύβοντας την αλήθεια για τις προβλέψεις  της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία κινείται ακριβώς στην Εθνική Γραμμή.
H εθνική θέση, όπως έχει εκφραστεί δημοσίως εδώ και πάνω από 15 χρόνια, είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων (erga omnes).  Αυτό αναφέρεται διαχρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή η ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη στις 30/09/2007 δήλωνε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη βάση μίας σύνθετης ονομασίας».
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, στις 7.7.2012 ο ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλος τόνιζε: «Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων».
Στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27.9.2014 ο ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλος σημείωνε: «Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία» για κάθε χρήση, erga omnes».
Στη Βόρεια Μακεδονία έγινε μια συνταγματική αλλαγή που ήταν συμφωνημένη και που λέει ότι η υπηκοότητα και η ιθαγένεια δεν είναι εθνότητα. Για το ζήτημα της γλώσσας, η Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα.
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα μας αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή και αντί να έχουμε τις βόρειες περιοχές εχθρούς μας (και φίλους της Τουρκίας), θα τους έχουμε μαζί μας, να λύσουμε από κοινού όλα τα ζητήματα στην περιφέρειά μας.
Αυτή είναι η αλήθεια! Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί προδοσίας της Μακεδονίας είναι απλώς φτηνή προπαγάνδα που θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον όσων αστόχαστα τις αναπαράγουν. Γιατί οι πολίτες σιγά σιγά πληροφορούνται, καταλαβαίνουν πιο είναι το εθνικό συμφέρον και θα μαυρίσουν τους κήρυκες του μίσους και τους πατριδοκάπηλους!
Από το Γραφείο Τύπου τ

ης Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ






 Δ. ΓΙΑΝΝΟΥ:    Καταδίκη επίθεσης στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουμε όλοι από όπου κι αν προέρχεται.
Από την πλευρά μου καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη και πιστεύω σθεναρά ότι τέτοιες πράξεις δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Δημοκρατίας μας.



Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

5 σχόλια:

  1. Σταυρος Παπαπετρος24 Ιανουαρίου 2019 στις 2:45 μ.μ.

    Σαμαντη και εσυ εισαι φερεφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και ολων αυτων των ανθελληνων που πρωτοστατουν στο ξεπουλημα της Μακεδονιας και την προδοσια της Ελλαδας!!!Ντρεπομαι για σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε τώρα την σχιζοφρένεια :πρωτοστατουμε στις αντιμνημονιακες εκδηλώσεις και παίρνουμε την εξουσία , στη συνέχεια γινόμαστε τα καλύτερα παιδιά της μερκελ και εκτελούμε πιστά όλες τις ξενοκινητες επιταγές, και όταν βρίσκουμε αντίδραση από τη βάση είναι φασίστες εθνικιστές που δεν θέλουν την ειρήνη των λαών!που είσαι Ιονέσκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι καταδικαστέα και θυμίζουν άλλες εποχές τελεία και παύλα!Δεν το συζητάμε.

    Όμως, πριν ακόμη υπογραφεί η συμφωνία, άρχισαν ήδη τα όργανα:Ο επικεφαλής του σλαβόφωνου κόμματος-όπως αυτοαποκαλείται- «Ουράνιο τόξο» μιλάει για «εθνική μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα»!

    Με ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Βοσκόπουλος, αναφέρει:

    «Εμείς τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, είμαστε ανοιχτοί και με καλή διάθεση να βοηθήσουμε τη χώρα μας την Ελλάδα να κάνει την ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα» και συνεχίζει με ειρωνικό ύφος:

    «Ακόμη και τους Βορειοελλαδίτες συμπολίτες που θέλουν να επιθυμούν να δηλώνουν Έλληνες-Μακεδόνες με ελληνική εθνική συνείδηση, είμαστε ικανοί και αυτούς να τους βοηθήσουμε να προβληματιστούν για το εθνικό τους (μας) αφήγημα-Ευαγγέλιο που χρόνια ακούνε...Αυτοί Έλληνες-Μακεδόνες αν το επιθυμούν, (στο εξωτερικό είναι απλά Έλληνες), εμείς Μακεδόνες-Μακεδόνες ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα. Όλοι βέβαια Έλληνες πολίτες.

    Όπως λέμε Καρέτα-Καρέτα».https://www.facebook.com/pavlos.voskopoulos/posts/10217791735137281

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να και ο καραγκιοζης ο βλαχοδημαρχος που συνταχθηκε αφειδώς με τους ακροδεξιούς και τους γελοιους και τωρα θυμηθηκε την δημοκρατία. Αυτος δεν τους ξεσηκωνε να κανουν συλλαλητηρια, αυτος δεν "όπλιζε" το χερι των τραμπουκων? και τωρα μας το παιζει μωρή παρθένα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μακεδονία είναι ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)