Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ...


anemoi_thielesΈκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου και...
βρίσκεται σε ισχύ από τις 10 το πρωί. 

Ουσιαστικά, για σήμερα σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά, με την έντασή τους να φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα Κυθήρων και στο Καρπάθιο Πέλαγος τα 9 μποφόρ. 

Σημειώνεται ότι οι θυελλώδεις βοριάδες ενδεχομένως επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το Σαββατοκύριακο αναμένονται ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να κρατά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή 

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και πιθανώς στην Πελοπόννησο και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις.

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με την έντασή τους να φθάνει τα 8 Μποφόρ και τοπικά τα 9 Μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Σημειώνεται ότι οι θυελλώδεις βοριάδες ενδεχομένως επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και πρόσκαιρα και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο και το Καρπάθιο Πέλαγος πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες, και ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι έναν έως δύο βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)