Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας: Νόμιμη η εκλογή Προεδρείου






Σκληρή επίθεση Χ. Μπάτση κατά Δ. Μπίνου 
 και  Σάκη Χατζημητρίου 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 Δ, ΜΠΙΝΟΣ: ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ 



Κάθε πιθανή συνεργασία της παράταξης του Δημάρχου με τους συνδυασμούς του Σάκη Χατζηδημητρίου  και του Δημήτρη Μπίνου φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά .

Μετά την αποδοχή της απόφασης για την εκλογή προεδρείου ως νόμιμης από την Αποκεντρωμένη, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης έδωσε στην δημοσιότητα γραπτή δήλωση στην οποία αφήνει αιχμές για τους δ, Μπίνο και Σ. Χατζηδημητρίου.
Δεν αποκλείεται η δήλωσή του να αποτελέσει την βάση νέων αντιπαραθέσεων. Κύκλοι προσκείμενοι σε παράταξη της αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 18 για το συγκεκριμένο θέμα




 Η ΔΗΛΩΣΗ


Πολύς λόγος έγινε τελευταία, σχετικά με την εγκυρότητα της απόφασης εκλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Με έκπληξή μας δεχτήκαμε αιχμές και ευθείες βολές από την αντιπολίτευση για λανθασμένη τήρηση των σχετικών διαδικασιών, για πλημμελή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και ευθυνών μας που προκύπτουν από νομοθετικές δεσμεύσεις ακόμη και για ανικανότητά μας να χειριστούμε απλές διαδικασίες.
Μη αμφισβητώντας φυσικά το αποτέλεσμα της εκλογής, πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό , μιας και η εκλογή αφορούσε το μοναδικό υποψήφιο, αλλά μόνο τη διαδικασία, δηλαδή αν η ψηφοφορία θα έπρεπε να είναι κρυφή ή φανερή, η αντιπολίτευση προχώρησε στην κατάθεση ενστάσεων στο αρμόδιο εποπτικό όργανο, όπως φυσικά είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Σήμερα και προφανώς γιατί έγινε τόσος λόγος για το τίποτα, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει θετική επικυρωτική απάντηση των πρακτικών της εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας από το αρμόδιο όργανο της περιφέρειας.

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την απορία μας σχετικά με τους υψηλούς τόνους στην αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων των κ.κ. Χατζηδημητρίου και Μπίνου και απλά έχουμε να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι στα ευνομούμενα καθεστώτα, όταν σε μια κούρσα τρέχει ένα άτομο, δεν μπορεί να βγει πρώτο κάποιο άλλο.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ουσία και όχι η τυπολατρία που οδηγεί πολλές φορές σε καθυστερήσεις και άσκοπη σπατάλη ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να διοχετευτεί σε εποικοδομητική δράση.

Σας επισυνάπτουμε (παρακάτω) προς ενημέρωση των πολιτών την απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας.




Μπίνος για Βέσκο: «Ο Πρόεδρος δεν χαίρει της εκτίμησης του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου»
Δήλωση - απάντηση

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"

Τον Μάρτιο του 2017 μια ομάδα ανθρώπων, που σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της Δημοτικής Αρχής, δημιούργησε τεχνητή και συγκυριακή πλειοψηφία κατά την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας σε κίνδυνο το θεσμό και δημιουργώντας για αρκετό χρονικό διάστημα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Δεν σεβάστηκαν αποφάσεις που σήμερα προβάλουν και τιμούν. Μας οδήγησαν σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση Προέδρου, χωρίς να περιμένουν τις αποφάσεις των υπηρεσιών, που σήμερα επικαλούνται. Είχαμε εκλογή Προέδρου, την οποία αμφισβήτησαν και την οδήγησαν σε όλα τα επίπεδα ενστάσεων.

Αυτή λοιπόν η ομάδα, σήμερα μας μέμφεται και αγνοεί το παρελθόν της και τις πράξεις της. Την καλωσορίζουμε λοιπόν στη νομιμότητα και επιζητούμε να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο δημόσιο διάλογο, χωρίς να ξεχνά το παρελθόν της.

Είναι λυπηρό που το πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν χαίρει της εκτίμησης του συνόλου των μελών του, σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο μας. Επιζητήθηκε η μετά βίας πλειοψηφία, έχοντας τη στήριξη μόνο του ήμισυ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν αποτελεί νομίζω λόγο πανηγύρεων το γεγονός αυτό.

11 σχόλια:

  1. Εσύ κ. Μπινο πόσο σεβάστηκες την ψηφοφορία που δεν ήθελε πρόεδρο τον Σωτηριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. μπινο γιατι δεν ησουν στον αγιασμο του σχολειου σου???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος έγραψε τη δήλωση για το Μπάτση;Σίγουρα πάντως όχι ο ίδιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή που ο λαός της Αλμωπίας, στις εκλογικές διαδικασίες, την έστειλε στην "κερκίδα" και ο κ. Μπάτσης θέλει να την κάνει Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

      Διαγραφή
  4. κάτι ακούγεται για την θέση του γ. γραμματέως. Θα είναι λέει εκείνος ο δημοσιογράφος, εκδότης, τέως δημοτικός σύμβουλος που του έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (απλά έχουμε να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι στα ευνομούμενα καθεστώτα, όταν σε μια κούρσα τρέχει ένα άτομο, δεν μπορεί να βγει πρώτο κάποιο άλλο.)
    επιδή είναι δήλωση (σίγουρα δεν την έγραψε ο ίδιος και δενξέρω λεπτομέρεις για το θέμα που αναφέρει) του πρώτου πολίτη του δήμου και ενοχλήθηκα αφάνταστα αναφέρω . Τί σημασία έχει αν είσαι ένας η πολλοί για την προσπάθειά σου, οφείλης να διαβείς τα σημεία της διαδρομή σου για να καταχωτηθεί η νίκη σου. Δηλαδή δήμαρχε αν είσαι αθλητής στα 100 μέτρα και ξαφνικά είσαι ο μόνος που συμμετέχει δεν παίρνεις μετάλιο αν δεν τρέξεις καθίμενος για ποτό και μάλιστα να ορίσεις και τον χρόνο σου (πχ παγκόσμιο ρεκόρ). Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί και θα πρότεινα στους αυλοκόλακες του και ειδικά στην συμβουλατόρισά του (χαμηλά την μπάλα ;) επειδή ο Δήμαρχος είναι καλό παιδί με όρεξη, ας τον αξιοποιήσουν για κάτι παραγωγικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρω το site για την δημοσιοποίηση και να είναι σίγουρος ότι πάντα θα παρεμβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο χατζηδημητρίου που είναι σε όλα αυτά?
    μήπως θα παραιτηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Χατζηδημητρίου αγαπητέ είναι εκεί που τον έστειλαν οι ψηφοφόροι, στην αντιπολίτευση όπου με το κεφάλι ψηλά ασκεί τα καθήκοντά του. Βέβαια πήρε και το μαθημά του για τις λάθος επιλογές του στις υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου του. Θέλεις να σου γράψω και ονόματα;

      Διαγραφή
  7. Δήμαρχε περιορίσου στα απλά αλλά αληθινά.γι αυτό σε ψήφισαν.μην αφήνεις τους πολυξερους να σε κουμαντάρουν.κατι κάνεις λάθος.πρωτα θα δεις τι θέλουν οι δημότες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)