Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Αναγκάζεται να δεχτεί τους δημοσιογράφους ο Δήμος Αλμωπίας


Μετά  τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης , αναγκάστηκε να υποστείλει την σημαία της αλαζονείας και του αυταρχισμού ο Χ. Μπάτσης
 

  ΚΟΙΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

  ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

 

ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΑΤΣΗ. 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥTI   ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

 

Μετά την γενική κατακραυγή του κόσμου και τα ομαδικά πυρά των παρατάξεων της μειοψηφίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει κατά το ήμισυ    η παράταξη Μπάτση και να δώσει πρόσβαση στο τοπικό τύπο να έχουν  πρόσβαση στα δημοτικά συμβούλια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται με τηλεδιάσκεψη , οι εκπρόσωποι  των τοπικών ΜΜΕ με ειδικό κωδικό . Θα μπορούσε όμως τις συνεδριάσεις να τις παρακολουθεί και ο κόσμος  αν μεταδίδονταν ελεύθερα. Χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός για να καταλάβει η παράταξη του Χ. Μπάτση που διοικεί τον Δήμο να πράξει το αυτονόητο.

 

 

   
Πολύ πιο" ευέλικτος "αποδείχτηκε ο  Δ, Βέσκος 

Από την ερχόμενη συνεδρίαση θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται οι εκπρόσωποι του Τύπου. Χρειάστηκε όμως να στείλουν   κοινή επιστολή  οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου, Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου.  Με την επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Βέσκο, έθεταν προ των ευθυνών του τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και τους καλούσαν να βάλουν ένα τέλος στην αδικαιολόγητη επιμονή τους να αγνοούν προκλητικά και αυταρχικά τις δίκαιες θέσεις και προτάσεις του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης, η οποία εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι τρεις επικεφαλής, έκαναν γνωστό με την επιστολή τους πως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παραβρεθούν και θα θέσουν ως θέμα προς ψήφιση το εξής: "Όταν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη πάντοτε να καλούνται και να μπορούν να τις παρακολουθούν δημοσιογράφοι και συμπολίτες μας. Όταν, δε, το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να πραγματοποιούνται σε μεγάλη αίθουσα που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο".

 

 

Η Δημοτική Αρχή  μετά από πολύμηνες παλινωδίες που κράτησαν το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου   σε απομόνωση  αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει πρόσβαση στους δημοσιογράφους, καθώς αντιλήφθηκε ότι πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να διοικήσει, λόγω της αδιαλλαξίας και των αλαζονικών συμπεριφορών. Εύλογα γεννάται όμως και  το ερώτημα, γιατί  δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα και στους πολίτες, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να παρακολουθούν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν οι περισσότεροι Δήμοι έχουν προχωρήσει από την πρώτη στιγμή σε ανάλογες ενέργειες, ο Δήμος   Αλμωπίας επιλέγει και σε αυτό το θέμα την εσωστρέφεια  και την πολιτική των αποφάσεων "εν κρυπτώ".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποδεχτεί την πρόταση καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Βέσκος  και άλλοι  σύμβουλοι επέμεναν για το δίκαιο αίτημα της αντιπολίτευσης, αλλά περισσότερο για να ενημερώνονται οι πολίτες. Μάλιστα φέρονται να διαφωνούν κάθετα με τις απόψεις του Δημάρχου έχουν σχετικά με την ενημέρωση των δημοτών .

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι δημότες, ρε; Άσε, ρε, τα ζώα στην κοσμάρα τους που θέλουν να ενημερώνονται κιόλας! Εγώ θα τους πω τι να κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)