Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Γεροτζιάφας: Πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε σκληρές καταστάσεις με τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Γεροτζιάφας: Πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε σκληρές καταστάσεις με τον κορονοϊό στην Ελλάδα

 

Την ανησυχία του για την εικόνα στην Αττική και τον κίνδυνο που «κρύβουν» ισχυρές «φωλιές» του ιού, εξέφρασε ο καθηγητής Αιματολογίας, Γρηγόριος Γεροτζιάφας.

Να μην εφησυχάζουμε συστήνει στους Έλληνες ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόριος Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως «ο ιός είναι στη χώρα».

Ο ίδιος μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κατάσταση στη Γαλλία. «Στη Γαλλία έχουμε περάσει σε σκληρούς περιορισμούς, με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα κι αρχίζει η συζήτηση να μπούμε σε lockdown. Επίσης, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί η βρετανική μετάλλαξη του ιού κι έχει αυξηθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Είμαστε σε λίγο πιο προχωρημένη κατάσταση από την Ελλάδα» σχολίασε.

Πρόσθεσε ωστόσο πως:

«Πολύ φοβάμαι ότι και στην Ελλάδα θα μπούμε σύντομα σε μεγαλύτερη αυστηρότητα των μέτρων και για άλλη μια φορά δυστυχώς θα ζήσουμε σκληρές καταστάσεις».

Όσο για το σταδιακό άνοιγμα που γίνεται στη χώρα μας, ο καθηγητής επισημαίνει πως «η ιστορία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει εύκολα». «Εδώ έχουμε περισσότερο κρύο, πολύ καιρό. Μέχρι προχθές έκαναν μπάνιο στην Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών στο Παρίσι είναι μεγαλύτερος από της Αθήνας, υπάρχει περισσότερος κόσμος. Επίσης, το εισαγόμενο ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεροτζιάφας εστίασε στην Αττική λέγοντας πως «υπάρχουν ισχυρές "φωλιές" του ιού, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνα τα πράγματα». «Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων και κυρίως τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Έκανε λόγο για «πολιτική επιλογή» σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, χαρακτήρισε την εστίασης ως «έναν από τους κύριους μεταδότες», ενώ για τις μεταλλάξεις επισήμανε ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη του ιού. «Θα υπάρξουν μεταλλάξεις που θα κάνουν τον ιό να μην τον πιάνουν τα εμβόλια, να μεταδίδεται πιο εύκολα. Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι δεν έχει αλλάξει η βαρύτητα της νόσου κι αυτό είναι σημαντικό».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)