Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Νέο lockdown: Κυβέρνηση σε βέρτιγκο - Οργή στην κοινωνία για τα πίσω-μπρος!

Βασίλης Σκουρής
Βασίλης Σκουρής

Το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» την υγειονομική επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του νέου lockdown! Αντιδράσεις και στην Εκκλησία, συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος. Δεν γνώριζε ο Άδωνις! Ερωτηματικά και για την ακύρωση των εμβολιασμών, καθώς δεν υπάρχει καμία εξήγηση.

Σε βέρτιγκο βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπως προκύπτει και από το νέο σκληρό lockdown που κήρυξε αιφνιδίως το πρωί του Σαββάτου και το οποίο ισχύει από σήμερα έως τις 11 Ιανουαρίου!

Η κυβέρνηση, με την απόφασή της, «άδειασε» την Επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς η τελευταία της συνεδρίαση έγινε προ πέντε ημερών και είχε προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση την Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να εισηγηθεί τις σχετικές αποφάσεις! Είναι χαρακτηριστικό πως η Επιτροπή αγνοήθηκε εντελώς, καθώς τα περισσότερα μέλη της δεν είχαν καν ενημερωθεί (προφανώς τα ηγετικά της στελέχη θα συμμετείχαν στη διαμόρφωση της απόφασης), με αποτέλεσμα να υπονομεύεται ο ρόλος της, καθώς δείχνει να χρησιμοποιείται α λα καρτ! Μέλη της, μάλιστα, εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα και να εκτιμούν πως χρησιμοποιούνται σε αλλότριους σχεδιασμούς, ενώ οι ίδιοι επιθυμούν απλώς να μείνουν πιστοί στην επιστημονική τους προσέγγιση των πραγμάτων.

Την ίδια στιγμή επικρατεί οργή στην κοινωνία, ιδίως στους επαγγελματίες, για τα συνεχή πίσω-μπρος και τη μη ύπαρξη ενιαίων κανόνων συμπεριφοράς από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην ίδια κατεύθυνση και η Εκκλησία, με αφορμή το κλείσιμο των ναών και για την εορτή των Φώτων, με την Ιερά Σύνοδο να συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Και κυβερνητικά στελέχη, πάντως, έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την ανακοίνωση του νέου λοκ ντάουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, πριν τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα, άφηνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες, αναλόγως βεβαίως, των εξελίξεων της πανδημίας!

Αναπάντητα μένουν δε και τα σοβαρά ερωτήματα για τη ματαίωση των εμβολιασμών νοσηλευτικού προσωπικού, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η παραμικρή απάντηση!

Πληροφορίες επιμένουν πως το Μαξίμου επιδιώκει να δώσει την εικόνα μιας νέας αρχής, με ανασχηματισμό έως τα τέλη της εβδομάδας, ακόμα και πριν τα Φώτα και με άνοιγμα όλων των σχολείων από τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, όπως από το πρωί χθες επεσήμανε το iEidiseis, είναι πράγματι απίστευτο να προαναγγέλλεται το άνοιγμα των σχολείων, όταν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το υγειονομικό περιβάλλον στις 11 Ιανουαρίου!

Πηγή: ieidiseis.gr

5 σχόλια:

  1. Ουτε ξερουν ουτε τους νοιαζει.
    Να εξασφαλισουν μονο την πολιτικη τους παρουσια κι ας ειναι πανω σε χιλιαδες θανατους και λουκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλεον συνυπευθυνοι ειναι οι επιστημονες της επιτροπης που αποδεχονται να παρεχουν αλλοθι με τη σιωπη τους στους ρεζιληδες που καταστρεφουν με μονο σκοπο την πολιτικη τους επιβιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένα μέτρο για τα σχολεία.
    Λίγο καιρό μετά το άνοιγμα (αν γίνει τελικά) θα έχουμε ασύλληπτες καταστάσεις. Και πάλι ο κλαρινογαμπρός θα σας κουνάει το δάχτυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούλη είσαι θεός! Μην αφήσεις τίποτα όρθιο! Εμείς τα γίδια θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)