Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Στα μαγαζιά με QR code και σκέψεις να αυξηθεί το δίωρο για ψώνια

Στα μαγαζιά με QR code και σκέψεις να αυξηθεί το δίωρο για ψώνια

QR code για να μπούμε στα καταστήματα και τετράωρος χρονικός περιορισμός είναι στα σενάρια που εξετάζονται για να κρατηθεί ανοιχτό το λιανεμπόριο και να μπει «στοπ» στον συνωστισμό.

Το Σαββατοκύριακο οι εικόνες με την κοσμοσυρροή στην Ερμού έθεσαν σε συναγερμό κυβέρνηση και ειδικούς. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι περίοδος νέων αποφάσεων, μέτρων και διορθωτικών κινήσεων σε μια προσπάθεια να μην ξανακλείσουν τα μαγαζιά αλλά και να αποφευχθούν παρόμοιες εικόνες τις επόμενες μέρες.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς την ίδια στιγμή έχουν εντοπιστεί 59 κρούσματα του νέου πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού στην Αττική, ενώ είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω αναζητούνται οι λύσεις που θα οδηγήσουν σε καλύτερο και αποδοτικότερο έλεγχο όσων επιχειρούν να ξεγελάσουν το σύστημα και στέλνουν συνεχώς SMS στο 13033 για να «ανανεώσουν» τον δίωρο χρονικό περιορισμό για ψώνια για μαγαζιά με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο συνωστισμός που σημειώθηκε.

Ενδεικτικό των σκέψεων που υπάρχουν για το σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση για να ελέγχεται ο χρόνος των καταναλωτών στα καταστήματα είναι και ο κωδικός QR που παρουσίασε ο Γιώργος Παπαδάκης στο «Καλημέρα Ελλάδα».
Μάλιστα, όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα, εξετάζεται να αυξηθεί ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών που ισχύει σήμερα, στις 4 συνεχείς ώρες. Ο κωδικός αυτός, εφόσον αποφασιστεί ότι θα ισχύσει το εν λόγω μέτρο, θα επιδεικνύεται για την είσοδο στα καταστήματα αλλά και στα ελεγκτικά όργανα όταν ζητείται.

Σε σημερινές του δηλώσεις πάντως ο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είπε κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο να μπει κόφτης στο SMS λέγοντας και εκείνος πως αναζητούν άλλες λύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis για να μπορεί να ελέγχεται ο χρόνος. «Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος» ανέφερε επίσης ο κ. Σταμπουλίδης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)