Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι εκπλήξεις και τα τεκμήρια, πότε ξεκινούν

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι εκπλήξεις και τα τεκμήρια, πότε ξεκινούν

 

Μέχρι το τέλος του μήνα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών στην Εφορία, ώστε αυτές να εμφανιστούν στο taxis. Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι εκπλήξεις και τα τεκμήρια, πότε ξεκινούν.

Όπως όλα δείχνουν μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 και άγνωστο είναι πότε θα ολοκληρωθεί.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών στην Εφορία, ώστε αυτές να εμφανιστούν στο taxis.

Φαίνεται πως η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου και  ενδεχομένως θα τραβήξει και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων θα κρύβει αρκετές εκπλήξεις, καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχασαν τεράστιο μέρος από τα εισοδήματά τους, ενώ τα χρήματα που δόθηκαν μέσα από τα πολλά προγράμματα στήριξης, είναι αφορολόγητα. Δηλαδή τα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους...

Τα έσοδα που εισέπραξαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι αφορολόγητα.

Τα χρήματα που έλαβαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος για κουρεμένα ενοίκια, δεν θα φορολογηθούν.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που είδαν τις συμβάσεις τους να μπαίνουν σε αναστολή και να λαμβάνουν το ποσό των 534 ευρώ, δεν θα φορολογηθούν για τα ποσά αυτά για όσα διάστημα τα έλαβαν.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν άλλα έσοδα (ενοίκια, μερίσματα κ.λπ.) αφού δεν θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Το μέτρο είναι προσωρινό, αλλά εκτός από εφέτος πιθανότατα θα ισχύσει και για του χρόνου.

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα: Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας το 2020 έχασαν τα εισοδήματά τους και καλούνται να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους με 534 ευρώ το μήνα.

Έτσι θα δηλώσουν φέτος μικρότερα εισοδήματα και θα πληρώσουν λιγότερο φόρο με το εκκαθαριστικό της δήλωσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές για τα τεκμήρια, αλλιώς μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μειωμένα εισοδήματα οδηγούν στην επιβολή φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)