Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Πάμε για το τέλος των SMS - Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάμε για το τέλος των SMS - Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Λίγα 24ωρα μακριά από το τέλος των SMS. Το νέο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και όσα αλλάζουν στις ζωές μας μετά από έξι μήνες lockdown. Ποια μέτρα καταργούνται.

Εβδομάδα σημαντικών ανακοινώσεων για το lockdown και η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση αρκετών μέτρων και απαγορεύσεων που διαρκούν πολλούς μήνες έχει ήδη ξεκινήσει.

Ήδη, από σήμερα, άνοιξαν όλες οι σχολικές βαθμίδες με self test και σχολική κάρτα, ενώ τα μεγάλα καταστήματα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες. Ανακοινώθηκε επίσης η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενώ ξεκινούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Από 15 Μαΐου ωστόσο έρχεται η «μεγάλη άρση» των πιο αυστηρών περιορισμών, καθώς ανοίγει ο τουρισμός:

  • Θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού
  • Το πιθανότερο είναι ότι θα καταργηθούν τα SMS στο 13033

«Θεωρώ ότι ήδη έχει αποφασιστεί ότι από 14/5 θα σταματήσουν και τα ραντεβού στο λιανεμπόριο, και ενδεχομένως και τα SMS. Δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός με SMS για μετακινήσεις, άρα αυτά θα σταματήσουν» δήλωσε άλλωστε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος-κλειδί της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο.

Το αυστηρότερο μέτρο του lockdown, που όλοι περιμένουν την πλήρη 24ωρη απελευθέρωσή του είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Προς το παρόν, το επικρατέστερο σενάριο θέλει να δίνεται αρχικά μία ώρα παράταση, δηλαδή να ξεκινά στις 00:00 και όχι στις 23:00. Σε κάθε περίπτωση αποφάσεις θα ληφθούν αυτή τη βδομάδα.

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Η πρόθεσή μας είναι να πάει στις 12 το βράδυ μετά το άνοιγμα του τουρισμού. Ό,τι σας λέω έχω πάντα έναν αστερίσκο. Δεν θα πούμε όχι στο να πάει το ωράριο 1 το βράδυ», ενώ δήλωσε «απολύτως βέβαιος» ότι «μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση εξαιτίας του εμβολιασμού».

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να υπάρξει και η κατάργηση του click away και click inside.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε πριν από λίγες μέρες ότι από τις 14 Μαΐου καταργούνται τα ραντεβού με click inside και click away. «Στις 15 του μήνα δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία». Ερωτηματικό πάντως παραμένει τι θα γίνει με το SMS στο 13032 και τον τρίωρο περιορισμό για ψώνια, που έχει πέσει στο τραπέζι να διατηρηθεί προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στις 21 Μαΐου έχει προταθεί να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, ενώ δεν αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων και των multiplex.

Η 28η Μαΐου είναι η προτεινόμενη ημερομηνία για τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)