Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Ποιος τον πρότεινε για το βραβείο και ποιος τον έκοψε

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Ποιος τον πρότεινε για το βραβείο και ποιος τον έκοψε

Βασίλης Σκουρής

Γράφει ο

Δεν γνώριζε ο Νίκος Δένδιας - Δεν προσήλθε στη δεξίωση στο Προεδρικό ο υπουργός Εξωτερικών - Όλο το παρασκήνιο και τα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Μείζον πολιτικό και ηθικό πρόβλημα έχει προκύψει από την ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που προανήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος!

Το Προεδρικό Μέγαρο επιρρίπτει τις ευθύνες στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον αρμόδιο υπουργό να εμφανίζεται χολωμένος από το γεγονός.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της στήλης η πρόταση των προσώπων που θα βραβευτούν - μεταξύ των οποίων και ο επονομαζόμενος και «διασώστης των προσφύγων» Ιάσονας Αποστολόπουλος- έγινε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση, όπως προβλέπεται, εστάλη προς έγκριση σε αρμόδια χαμηλόβαθμη επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία και έδωσε την έγκρισή της, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δημοσιοποίηση της λίστας, λίγο πριν την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας, ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις για τη βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου μεταξύ ακροδεξιών κύκλων, εκτός αλλά και εντός του κυβερνώντος κόμματος!

Ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, γνωστός για τα πιστεύω του, προανήγγειλε την ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου –και ώ του θαύματος, την επομένη αυτό συνέβη, με την Προεδρία να επιρρίπτει τις ευθύνες αποκλειστικά στο υπουργείο Εξωτερικών! Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, που ακόμα όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι αντιδράσεις δεξιών κύκλων ήταν τόσο σφοδρές, που η κυβέρνηση υπέδειξε στην Πρόεδρο να «κόψει» από τη βράβευση τον Ιάσονα Αποστολόπουλο!

Αξίζει να σημειωθεί πως η βράβευση των υπολοίπων θα γίνει μεν στην ημερομηνία που έχει προβλεφτεί, πλην όμως υπό τη βαριά σκιά της ακύρωσης της βράβευσης του «διασώστη των προσφύγων», γεγονός που προφανώς θα μετρήσει για τη στάση και όσων λάβουν το βραβείο! Ταυτόχρονα, η όλη εξέλιξη αποτελεί ένα πλήγμα στο θεσμό της Προεδρίας τα Δημοκρατίας και προσωπικά της Προέδρου, για τις ευαισθησίες της οποίας προσωπικά δεν αμφιβάλλουμε.

ΥΓ: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν προσήλθε το βράδυ του Σαββάτου στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο- έλειπε στην επαρχία… 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)