Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ρόδο - Σε ύφεση σε Έβρο, Αγρίνιο, Αχαΐα

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ρόδο - Σε ύφεση σε Έβρο, Αγρίνιο, Αχαΐα

 
 
 
Βελτιωμένη η εικόνα στη Ρόδο - Σε ύφεση οι φωτιές στον Έβρο.

Συνεχίζεται η σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής καθώς τρεις μεγάλες φωτιές έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές, εν μέσω του καύσωνα που έχει πλήξει τη χώρα.

Βελτιωμένη η εικόνα στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην Ψίνθο της Ρόδου, ωστόσο σύμφωνα με το ΠΣ η εικόνα παρουσιάζει βελτίωση.

Σημειώνεται, πως όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη για την αντιμετώπισή της, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, καθώς σύμφωνα με τη rodiaki.gr, καταγράφονται αναζωπυρώσεις.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν ακόμα μέτωπα πάντως και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα τεθούν σε πλήρη έλεγχο από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα σε συνεργασία με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες.

Σε ύφεση η φωτιές στον Έβρο

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Λαγυνά του Έβρου. Ύφεση παρουσιάζει, επίσης , η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου.

Ωστόσο οι ενισχυμένες από χθες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν με τη συνδρομή από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας, και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου και δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ζήρια και Παραδείσι

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στη Ζήρια Αχαΐας καθώς και στο Παραδείσι Αγρινίου.

Όσον αφορά τη δεύτερη, οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, καθώς είχε αποφασιστεί η απομάκρυνσή τους για προληπτικούς λόγους. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)